1 - 3 ετών

Παιδί και κρυολόγημα

Κρυολόγημα, γρίππη, ιώσεις, όλες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ας δούμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το «κοινό κρυολόγημα» και την αντιμετώπιση του.

Περισσότερα...

Ο πυρετός στα μωρά και τα παιδιά

Συνήθως, ο πυρετός είναι το πρώτο σημάδι εμφάνισης ενός προβλήματος υγείας, που στην καλύτερη περίπτωση, που ισχύει τις περισσότερες φορές, είναι μια παροδική ίωση, ενώ στη χειρότερη περίπτωση είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη. Επειδή οι ιώσεις και ο πυρετός είναι μια συχνή πραγματικότητα ειδικά το χειμώνα, ας δούμε τι συμβαίνει όταν έχουν πυρετό τα πιτσιρίκια μας.

Περισσότερα...

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Περίπου στην ηλικία των 3 ετών που έχει ολοκληρωθεί η οδοντοφυία, τα μικρά παιδιά θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο. Συνήθως, μέχρι αυτή την ηλικία, οι συμβουλές για την οδοντοφυία είναι αρκετό να δίνονται από τον παιδίατρο.

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Ήρθε η μέρα που το μικρούλι σας θα αφήσει για πρώτη φορά το σπίτι του για να περάσει στο νέο, ευρύτερο περιβάλλον του παιδικού σταθμού;

Οπωσδήποτε η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη, τόσο για εκείνο, όσο και για εσάς. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημεία που θα κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και πιο ευχάριστα.

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του νηπίου από 1 έως 2 ετών

Ένα νήπιο δύο ετών θυμίζει περισσότερο ενήλικα, παρά το μωράκι που ήταν όταν γεννήθηκε. Εκτός από την εμφάνισή του, αυτό ισχύει και για αρκετές νοητικές ικανότητες και δεξιότητές. Δείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στο νήπιό σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...