1 - 3 ετών

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

Ζωγραφική σε πέτρες - για μικρά παιδιά

Οι πετρούλες και τα βότσαλα στην παραλία είναι μια πολύ πρωτότυπη νέα επιφάνεια ζωγραφικής και έκφρασης, ακόμη και για πολύ μικρούς καλλιτέχνες. Δώστε τους πέτρες, τέμπερες και πινέλα και αφήστε τους να δημιουργήσουν με όπλο την αινιγματική για τους μεγάλους παιδική φαντασία.

Περισσότερα...

Μικροί καλλιτέχνες και ζωγραφική

Το ξέρατε ότι η ζωγραφική με τέμπερες μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική για το δίχρονο πιτσιρίκι σας; Τα πολύ μικρά παιδιά, από 2 έως 4 ετών, μπορεί να μην έχουν εξελίξει αρκετά τον λεπτό χειρισμό των χεριών τους για να μπορούν να φτιάχνουν όμορφες ζωγραφιές και κατασκευές, αλλά λατρεύουν να παίζουν με τα χρώματα και να δημιουργούν με αυτά. Παρακάτω σας περιγράφουμε πώς μπορεί το πολύ μικρό παιδάκι σας να απολαύσει τη ζωγραφική και τη χαρά της δημιουργίας.

Περισσότερα...

Οι Κατασκευές στο σπίτι και η μαμά

Το ξέρατε ότι μέσα στο σπίτι σας έχετε έναν μικρό καλλιτέχνη; Για να απολαύσετε τα έργα του θα χρειαστεί να τον βοηθήσετε και να του εξασφαλίσετε πού και πού ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, ώστε να δημιουργήσει και να εκφραστεί. Εάν η καλλιτεχνική ενασχόληση του παιδιού σας μέσα στο σπίτι σας φαίνεται ένα άγνωστο πεδίο ή εάν σας αγχώνει η το κακό σενάριο των ζωγραφισμένων τοίχων, χαλιών και επίπλων, διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές και τις προτάσεις μας για να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας την πολύτιμη καλλιτεχνική έκφραση.

Περισσότερα...

Ο μικρός σας ακροβάτης!

Η ηλικία 2-4 ετών, έχει χαρακτηριστεί ως η «ηλικία του ακροβάτη» και όχι άδικα. Τα πιτσιρίκα αυτής της ηλικίας, έχοντας κατακτήσει τη βάδιση, αρχίζουν να τελειοποιούν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τρομοκρατώντας συχνά τους γονείς με τα… ακροβατικά τους!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...