ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ο ηλεκτρισμός βλάπτει τον ύπνο μας;

Την τελευταία εικοσαετία αρκετές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι ο ύπνος και η υγεία μας γενικότερα επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, οι οποίες εκπέμπονται από κάθε ηλεκτρική συσκευή από την οποία διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δυνατόν να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και να χαλαρώσουμε εξαιτίας του ηλεκτρισμού και πόσο ηλεκτρικά «μολυσμένα» είναι το σπίτι μας;

Περισσότερα...

Πώς μπορείτε να γίνετε «γονιός φιλικός στο περιβάλλον»

Πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε πιο οικολογικά ή πιο «πράσινα», αλλά πολλές φορές δεν προχωράμε αρκετά στην εφαρμογή. Τώρα που είστε γονείς, έχετε ένα λόγο περισσότερο: τα παιδιά σας. Δείτε πώς μπορείτε να γίνετε ένας «γονιός φιλικός στο περιβάλλον»!

Περισσότερα...

Φτιάξτε τα δικά σας «πράσινα» απορρυπαντικά

Σε αντίθεση με τα δραστικά χημικά καθαριστικά που υπάρχουν στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμού, που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και δεν υστερούν καθόλου στην καθαριότητα και την απολύμανση.

Περισσότερα...

Εικαστική έκθεση NATURA στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εικαστική έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις  7 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2011. Η έκθεση ονομάζεται NATURA δίνοντας έμφαση στη σημασία προστασίας της φύσης και στόχο έχει να συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μέσα από την τέχνη.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά 10.00 -21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469684

Η επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών

Οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν μια πολύ ευχάριστη και συναρπαστική βόλτα για πολλά παιδιά. Έχει αμφισβητηθεί, όμως, στο παρελθόν αν και κατά πόσο βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για τα είδη του ζωικού βασιλείου, ενώ έχουν κατηγορηθεί αρκετά από οικολόγους και οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αλήθεια, θα αποκτήσει περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση το παιδί σας έπειτα από μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...