Αρχική σελίδα Παλαιότερα Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά

Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά

Η "Δημιουργική Κίνηση"  απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια και προσφέρει το πλαίσιο και τα κατάλληλα ερεθίσματα για την σωστή εργασία με το σώμα και τον ειλικρινή αυτοσχεδιασμό.

Τα παιδιά σας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου με εμψυχώτρια την κ. Μάτα Μάρρα,  Χορεύτρια – Χορογράφο, Δασκάλα Δημιουργικής Κίνησης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια».

Θα πραγματοποιηθούν δύο τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών:

Α. "Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης – το νερό" -  Ώρα 4:00μ.μ. – 5:00μ.μ.

Μαθήματα δημιουργικής κίνησης για παιδιά δημοτικού με θέμα το νερό, τον αέρα, την φωτιά, την γη.

Β. "Οι τέσσερις εποχές – Ο χειμώνας" -  Ώρα 5:00μ.μ. – 6:00μ.μ.

Μάθημα δημιουργικής κίνησης για παιδιά 3-6 ετών με θέμα τον χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο.

Ο κύκλος του νερού, ο άνεμος που παρασύρει τα φύλλα, η σπίθα που γίνεται πυρκαγιά, η μητέρα γη που μας θρέφει όλους, τα ζώα της νύχτας, η μεταμόρφωση της πεταλούδας, τα πουλάκια σπάνε το τσόφλι και κοιτούν τον κόσμο για πρώτη φορά...είναι μερικά από τα θέματα που θα εμπνεύσουν!

Το παιδί που ασχολείται δημιουργικά με την κίνηση μαθαίνει πως κάθε δημιουργία, μικρή ή μεγάλη, είναι μοναδική.  Προτείνει ιδέες, ενώ συγχρόνως σέβεται τις ιδέες των άλλων, χτίζει τη συνεργασία. Ενεργοποιεί την φαντασία του, αποκτά κινητικές δεξιότητες, αναπτύσσει την αντίληψη του χώρου, του χρόνου, της κιναίσθησης, εναρμονίζει το φαντασιακό στοιχείο με την σωματική έκφραση.

Το Εργαστήριο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Θεάτρου Νέων.

 

Κόστος Συμμετοχής:10 ευρώ

 

Πληροφορίες:

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr , www.theatroneon.com