"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" στο Θέατρο Αθηνών

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ήταν ένα άτακτο και κακομαθημένο παιδί που ταλαιπωρούσε πολύ τα ζώα της φάρμας των γονιών του. Μια μέρα, ένα ξωτικό τον μεταμορφώνει σε μικροσκοπικό νάνο κι έτσι καβάλα στον Μάρτιν, τον άσπρο χήνο του αγροκτήματος, θα ακολουθήσουν οι δυο τους ένα σμήνος αγριόχηνες με προορισμό τα χιονισμένα βουνά.

Στο ταξίδι αυτό ο μικρός Νιλς γνωρίζει από ψηλά βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια. Ζει κοντά στο σμήνος, που αρχηγός του είναι η σοφή Άκα και γνωρίζει και άλλα ακόμη ζώα, όπως την επικίνδυνη αλεπού, τον αργυροπελεκάνο και πολλούς άλλους.

Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν στην εμπειρία του σε αυτό το ταξίδι, που σιγά σιγά τον αλλάζει και τον κάνει να γνωρίσει τη ζωή, την περιπέτεια, αλλά και τον κόσμο των ζώων. Μέσα από αυτά, ο Νιλς αρχίζει να νοιάζεται για τους άλλους και να καταλαβαίνει την ενότητα της ομάδας του σμήνους.

Οι χαριτωμένες γκριμάτσες του Νιλς, καθώς και ο χειρισμός της κούκλας από τον ηθοποιό θα σας συναρπάσει και θα συμπαθήσετε σίγουρα το άτακτο αγόρι.

Η μουσική της παράστασης είναι και φέτος ξεχωριστή, βασισμένη σε Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg ,ο Sibelious,oGade αλλά και σε φολκλορικά τραγούδια.

Δύο πολύ δυνατές σκηνές, γεμάτες συναίσθημα που σε συνεπαίρνει είναι η Βυθισμένη Πολιτεία και το λιμάνι με το επιβλητικό άγαλμα.

Τα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν με τα κοστούμια των ζώων, τον Νιλς που είναι ένα παιδί όπως κι εκείνα και θα απολαύσουν την ποιοτική θεατρική παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μυθιστόρημα αυτό, που έγραψε η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ στις αρχές του 20ουαιώνα, χρησιμοποιήθηκε ως αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών.

 

Χώρος:

Θέατρο Αθήνών - Παιδική σκηνή

Βουκουρεστίου 10 τηλ. ταμείου 210 3312343

Πληροφορίες: 210 9853609

Ημέρα & ώρα:

κάθε Κυριακή στις 11:15 & 15:00

Εισιτήριο

15€

 


 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2010