Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο «Πολύχρωμο Παραμύθι» στο Θέατρο Χώρα

«Πολύχρωμο Παραμύθι» στο Θέατρο Χώρα

Από το Σάββατο 5 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ. μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, το Θέατρο Χώρα  παρουσιάζει την παράσταση «Πολύχρωμο Παραμύθι » σε σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόικο.

Το «Πολύχρωμο Παραμύθι» απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 χρόνων και είναι ένα πολυθέαμα με δύο ηθοποιούς και δέκα κούκλες από τις οποίες οι τρεις έχουν ανθρώπινο μέγεθος, πολλή μουσική και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

«Μια φορά κι έναν καιρό σε μια παραμυθένια χώρα ζούσε ένας ζωγράφος με τη μικρή κορούλα του. Μαζί τους σε μια μαγική παλέτα ζούσαν τα χρώματα…» Ζούσαν όμορφα κι αγαπημένα ώσπου κάποια στιγμή τα χρώματα τσακώθηκαν για το ποιό είναι το πιο σημαντικό και φύγανε από το σπίτι. Η μικρή κορούλα του ζωγράφου ξεκίνησε για να τα βρει. Θα περάσει πολλές περιπέτειες , θα αποκτήσει καινούργιους φίλους , θα βρει τα χρώματα και θα αποδείξει πόσο σημαντική είναι η φιλία.

Στο έργο αναπτύσσεται με κατανοητό τρόπο, όχι μόνο η αξία της φιλίας αλλά και η σημασία της διαφορετικότητας , έτσι τα παιδιά μέσα από την ιστορία με τα χρώματα μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν και να αγαπούν το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το άλλο.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και στο τέλος μπορούν να ανέβουν στη σκηνή να παίξουν με τις κούκλες και να μπουν στο μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου.

 

Συντελεστές
Κείμενο-σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο
Σκηνικά: Θοδωρής Κανάκης
Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο
Παίζουν: Δήμητρα Θωμοπούλου, Ιρίνα Μπόικο
 

 

Χώρος:

Θέατρο Χώρα (Μικρή Σκηνή)

Αμοργού 20, Κυψέλη

Ημέρα & ώρα:

κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ.

Διάρκεια:

50 λεπτά

Εισιτήριο

6 €, 10 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Μαρτίου 2011