Αρχική σελίδα Παλαιότερα Δημιουργική Κίνηση για παιδιά 3-12 ετών

Δημιουργική Κίνηση για παιδιά 3-12 ετών

Η "Δημιουργική Κίνηση"  απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια και προσφέρει το πλαίσιο και τα κατάλληλα ερεθίσματα για την σωστή εργασία με το σώμα και τον ειλικρινή αυτοσχεδιασμό.

Τα παιδιά σας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης το Σάββατο 19 Μαρτίου με εμψυχώτρια την κ. Μάτα Μάρρα,  Χορεύτρια – Χορογράφο, Δασκάλα Δημιουργικής Κίνησης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια».

Θα πραγματοποιηθούν δύο τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών:

Α. "Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης – το νερό" -  Ώρα 5:00μ.μ. – 6:00μ.μ.

Δημιουργική κίνηση για παιδιά δημοτικού με θέμα τον αέρα.

Β. "Οι τέσσερις εποχές – Η άνοιξη" -  Ώρα 6:00μ.μ. – 7:00μ.μ.

Δημιουργική κίνηση για παιδιά 3-6 ετών με θέμα την άνοιξη.

Ο κύκλος του νερού, ο άνεμος που παρασύρει τα φύλλα, η σπίθα που γίνεται πυρκαγιά, η μητέρα γη που μας θρέφει όλους, τα ζώα της νύχτας, η μεταμόρφωση της πεταλούδας, τα πουλάκια σπάνε το τσόφλι και κοιτούν τον κόσμο για πρώτη φορά...είναι μερικά από τα θέματα που θα εμπνεύσουν!

Το παιδί που ασχολείται δημιουργικά με την κίνηση μαθαίνει πως κάθε δημιουργία, μικρή ή μεγάλη, είναι μοναδική.  Προτείνει ιδέες, ενώ συγχρόνως σέβεται τις ιδέες των άλλων, χτίζει τη συνεργασία. Ενεργοποιεί την φαντασία του, αποκτά κινητικές δεξιότητες, αναπτύσσει την αντίληψη του χώρου, του χρόνου, της κιναίσθησης, εναρμονίζει το φαντασιακό στοιχείο με την σωματική έκφραση.

Το Εργαστήριο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Θεάτρου Νέων.

Το mamakid.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Θεάτρου Νέων και του Πολιτιστικού Κέντρου "Ακαδήμεια"

 

Κόστος Συμμετοχής:10 ευρώ

 

Πληροφορίες:

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr , www.theatroneon.com  

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2011