Αρχική σελίδα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Φυτέψτε ένα λουλούδι για την άνοιξη!

Φυτέψτε ένα λουλούδι για την άνοιξη!

Έχετε σκεφτεί, ιδιαίτερα εάν κατοικείτε σε μια πόλη γεμάτη πολυκατοικίες, ότι μπορείτε να απασχοληθείτε όμορφα με το παιδί σας με μια όμορφη δραστηριότητα κηπουρικής και να έρθετε πιο κοντά στη φύση; Θα το βοηθήσετε να γνωρίσει καλύτερα το πώς μεγαλώνει ένα λουλούδι και θα έχει το δικό του γλαστράκι, που θα χαρεί να φροντίζει!

 

Όποια ηλικία κι αν έχει το παιδί σας, ακόμη και μόλις ενός έτους, αγόρι ή κορίτσι, μπορείτε να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα και να περάσετε πολύ ωραία! Φυσικά, όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο πολλά θα κάνει μόνο του! Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα το διασκεδάσουν ιδιαίτερα!

 

Τι χρειάζεστε

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δραστηριότητα αυτή, πηγαίνοντας για ψώνια μαζί! Πού; Μα, σε ένα φυτώριο ή σε ένα μεγάλο ανθοπωλείο! Διαλέξτε μαζί μια πήλινη γλαστρούλα, που ανάλογα με το τι θα φυτέψετε, μπορεί να έχει διάμετρο από 15 εκατοστά περίπου (το επάνω μέρος).

 

Την εποχή Φεβρουαρίου και Μαρτίου, φυτεύονται οι βολβοί που δίνουν υπέροχα λουλούδια που μυρίζουν θαυμάσια και φέρνουν την άνοιξη μετά από λίγες εβδομάδες. Τα είδη που μπορείτε να φυτέψετε είναι ζουμπούλια, κρόκοι, φρέζες και άλλα. Διαλέξτε ό,τι πιο πολύχρωμο και όμορφο θέλετε! Μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον ανθοπώλη σας. Αγοράστε τους βολβούς, και φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε και χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου!

 

Φυτέψτε!

Βγείτε στην αυλή ή το μπαλκόνι και ξεκινήστε τη δουλειά! Δώστε οδηγίες στον μικρό σας κηπουρό και πείτε του να γεμίσει τη γλαστρούλα του με χώμα, με τις χούφτες του ή με ένα φτυαράκι. Μιλήστε του για τους βολβούς, τη διαφορά τους από τους σπόρους και πείτε του ότι έτσι θα γεννηθεί το νέο του φυτό.

 

Στο κέντρο, αφού γεμίσει με χώμα τη γλάστρα, θα το βοηθήσετε να ανοίξει μια τρυπούλα και να βάλει τους βολβούς. Συμπληρώστε με λίγο χώμα ακόμη και ποτίστε το.  Τώρα, το γλαστράκι σας θέλει τη φροντίδα του παιδιού σας, λίγο πότισμα πού και πού και πολύ ήλιο!

 

Σίγουρα το μικρό σας θα ενθουσιαστεί μόλις πεταχτεί το πρώτο πράσινο βλασταράκι ίσως εκπλαγείτε από το ενδιαφέρον που θα δείχνει για να ποτίζει τη γλαστρούλα του! Θα δείτε κι εσείς πώς θα γίνει ένας μικρός υπεύθυνος κηπουρός και πόσο χαρούμενο θα είναι που θα παρακολουθεί το φυτό του να μεγαλώνει και να ανθίζει!

 

Διακοσμήστε!

Τα πήλινα γλαστράκια είναι ιδανικά για να τα βάψει το μικρό σας με πινέλο και τέμπερες! Δώστε του χρώματα για να διακοσμήσει όπως του αρέσει το δικό του γλαστράκι! Αφού τελειώσει και στεγνώσει, προστατεύοντας το χώμα και το φυτό, μπορείτε να ψεκάσετε λίγη λακ μαλλιών στα χρώματα, για να διατηρηθούν.

 

Καλή επιτυχία!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 18 Μαρτίου 2011