Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Είτε περιμένετε το μωράκι σας, είτε έχει γεννήσει μια φίλη σας, αναρωτιέστε συχνά τι παιχνιδάκια μπορεί να χρειαστεί ένα μωράκι τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, που θα μπορούσαν να είναι και ένα όμορφο δώρο. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα χρησιμεύσουν στο βρέφος από πολύ νωρίς!

Στη λίστα αυτή θα βρείτε ενδιαφέροντα είδη παιχνιδιών, που θα συντροφεύσουν το μωράκι από τότε που γεννιέται, μέχρι και τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες, αλλά πιθανότατα να είναι αγαπημένα του και πολύ καιρό ακόμα. Τα παιχνίδια αυτά έχουν ενδιαφέρον για το μωρό και το βοηθούν να παίξει, να χαλαρώσει, να εξασκήσει τις αισθήσεις του και να αναπτυχθεί μέσα από απλά ερεθίσματα. Η σειρά που σας τα παρουσιάζουμε, είναι από τα πιο οικονομικά, μέχρι τα πιο σύνθετα και ακριβά.

 

Κουδουνίστρες

Οι παραδοσιακές κουδουνίστρες, που υπάρχουν πια σε πολλές μορφές, σχήματα και χρώματα, είναι ό,τι καλύτερο για ένα νέο μωράκι! Φυσικά, στην αρχή θα τις κουνάτε εσείς μπροστά του, αλλά αργότερα θα παίζει και μόνο του! Ένα ωραίο ερέθισμα για την ακοή του και που θα το βοηθήσει να συνδυάζει αιτία-αποτέλεσμα (δηλαδή πως όταν η κουδουνίστρα κουνιέται, κάνει θόρυβο).

 

Παιχνίδι με καθρεφτάκι

Θα βρείτε πολύ ασφαλή παιχνίδια με πλαστικά καθρεφτάκια, που θα διεγείρουν την περιέργεια του μωρού όταν θα βλέπει τον εαυτό του! Για αρκετούς μήνες, δεν θα ξέρει ότι πρόκειται για το είδωλό του, αλλά έτσι θα το βοηθήσετε να το καταλάβει.

 

Μαλακά παιχνίδια με ήχους

Πολλά κουκλάκια έχουν ενσωματωμένα κουμπάκια, που όταν τα πιέσει το μωρό απαλά βγαίνουν ήχοι ή τραγουδάκια. Σε μερικά μάλιστα υπάρχουν και φωτάκια! Το μωρό θα ενθουσιαστεί από αυτή την αλληλεπίδραση!

 

Υφασμάτινα βιβλία

Κι όμως, μπορείτε να τους χαρίσετε το πρώτο τους βιβλιαράκι! Απλώς θα είναι υφασμάτινο και δεν θα έχει λέξεις, αλλά πολύ ενδιαφέροντα πολύχρωμα σχεδιάκια και ιδανικά πολλές διαφορετικές υφές σε επιφάνειες, όπως π.χ. γουνίτσες σε ορισμένα σημεία. Ακόμη κι αν στην αρχή το μωρό παίζει με το βιβλιαράκι του άτσαλα, το μασουλάει ή το τσαλακώνει, μπαίνει στη λογική του όμορφου οπτικού ερεθίσματος, στο ότι πρέπει να γυρίσει… σελίδες και αν φροντίσετε για ένα βιβλιαράκι με υφές, θα το βοηθήσετε πολύ να έχει ερεθίσματα στην αφή. Φυσικά, τις πρώτες εβδομάδες, μπορείτε να γυρίζετε εσείς τις σελιδούλες μπροστά του και να περιγράφετε ό,τι υπάρχει!

 

CD με μουσική

Νανουρίσματα, κλασική μουσική ή χαρούμενα παιδικά τραγουδάκια μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για ένα βρέφος! Η μουσική τα χαλαρώνει, αλλά και τα διασκεδάζει και επίσης θα χρησιμεύσουν πολύ και στο αυτοκίνητο!

 

Μομπίλ ή κρεμαστό για την κούνια

Το μομπίλ είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, από το οποίο κρέμονται κουκλάκια ή παιχνιδάκια σε διαφορετικά ύψη. Έτσι, όταν το μωρό είναι στην κούνια του ξαπλωμένο, μπορεί να εστιάσει στα παιχνιδάκια που του τραβούν την προσοχή με τα σχήματα και τα χρώματά τους. Τώρα στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφα μομπίλ, που μερικά μάλιστα έχουν μηχανισμούς περιστροφής, αλλά και μουσική ή και φωτάκια. Με λίγα λόγια, για τα μωρά ένα υπερθέαμα!

 

Γυμναστήριο παιχνιδιού

Αν και ακούγεται αστείο το όνομά τους, τα γυμναστήρια είναι πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια για τα μωρά! Πρόκειται στην ουσία για κάτι παρόμοιο με το μομπίλ, δηλαδή είναι ένα παιχνίδι στο οποίο το μικρό μωράκι ξαπλώνει και από πάνω του υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες, που στην αρχή ίσως δεν μπορεί να πιάσει, αλλά θα του αρέσει να τα βλέπει και να ακούει τους ήχους τους. Μπορείτε να βρείτε γυμναστήρια που θα χρησιμεύσουν ακόμη και μετά τους 6 μήνες, που το μωρό θα στέκεται καθιστό.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2011