Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ Πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας!

Πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας!

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εσάς και για εκείνο! Οπωσδήποτε θέλετε να τα γιορτάσετε με κάθε μεγαλοπρέπεια και για τη μέρα αυτή ανυπομονούν και πολλοί κοντινοί συγγενείς, παππούδες, γιαγιάδες, νονοί κτλ. Δείτε τις προτάσεις μας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο πρώτο πάρτι γενεθλίων!

Σίγουρα θέλετε να μείνει αξέχαστο το πρώτο κεράκι που θα σβήσει το μωράκι σας! Η μέρα αυτή είναι σημαντική και για τους γονείς, που μπορεί και να σας φέρει μνήμες από τη γέννηση και τις πρώτες ημέρες στο μαιευτήριο! Πώς, λοιπόν, θα οργανώσετε κάτι όμορφο, που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους καλεσμένους;

 

Ώρα και διάρκεια του πάρτι

Προγραμματίστε ώστε η ώρα του πάρτι να είναι αμέσως μόλις το μωρό σας ξυπνάει φρέσκο από τον μεσημεριανό ύπνο του. Και φυσικά, η λήξη θα έρθει πολύ πριν από την ώρα του βραδινού ύπνου, που άλλωστε θα το βρει κουρασμένο και σε υπερδιέγερση. Μην ανησυχείτε ότι θα φανεί παράξενο ότι θα κάνετε πάρτι στις 4 το μεσημέρι. Άλλωστε όσοι έχουν μωρά, θα σας καταλάβουν!

Επίσης, τα μωράκια κουράζονται γρήγορα, το ίδιο και ο μικρός σας οικοδεσπότης. Οπότε, υπολογίστε ότι αυτό το πάρτι δεν θα πρέπει να τραβήξει πάαααρα πολύ!

 

Χώρος

Μπορεί να ονειρεύεστε για το παιδί σας ξέφρενα πάρτι σε παιδότοπο, αλλά έχετε καιρό μπροστά σας μέχρι να φτάσει στην ηλικία που αυτό θα είναι κατάλληλο. Δεν υπάρχει πιο ιδανικός χώρος από το σπίτι σας. Και δεν θα κουραστείτε πολύ, αν κάνετε κάτι καλό, αλλά απλό και με περιορισμένη λίστα καλεσμένων.

 

Λίστα καλεσμένων

Καταρχήν, φτιάξτε μια μικρή λίστα καλεσμένων, έχοντας υπόψη ότι το μωράκι σας δεν είναι πολύ συνηθισμένο στα πάρτι και σε τόσο πολύ κόσμο μέσα στο σπίτι! Καλέστε τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους και θυμηθείτε ότι τα μωρά δεν θα παίξουν απαραίτητα μεταξύ τους σε αυτή την ηλικία… Σκεφτείτε επίσης ότι τα μωρά και τα μικρά παιδιά χρειάζονται πολύ χώρο και προσοχή, οπότε δεν θα μπορέσετε εύκολα να φιλοξενήσετε ταυτόχρονα πολλά σε αριθμό…

Η λίστα με τους φίλους που έχει ένα μωράκι ενός έτους, συνήθως έχει κυρίως ενήλικες, όπως οι θείοι, θείες, παππούδες, γιαγιάδες, νονοί και ίσως μερικά μικρά ξαδερφάκια ή μωρά φίλων σας. Το πιθανότερο, δηλαδή, είναι να πρέπει να συνδυάσετε δύο αρκετά διαφορετικές ηλικίες, δηλαδή βρέφη και ίσως μικρά παιδιά και γονείς- παππούδες κτλ.

Η καθεμία ομάδα από αυτές έχει διαφορετικές ανάγκες! Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

 

Μωρά

Γενικά, ένα σπίτι με μωρό ενός έτους, είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχτεί κι άλλα μωρά, αφού είναι ασφαλές και έχει και άφθονα παιχνίδια! Λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  • Θα χρειαστούν έναν χώρο για παιχνίδι, που θα μπουσουλάνε ή θα περπατάνε (στην καλύτερη περίπτωση) προστατευμένα από κινδύνους, αλλά με πολλά παιχνίδια και υπό την επιτήρησή σας!
  • Θα χρειαστούν πιθανότατα ειδικό φαγητό ή δυνατότητα για τις μαμάδες να ετοιμάσουν γάλα ή κρέμα. Επίσης, θα χρειαστούν χώρο για άλλαγμα πάνας, αλλά ήδη είστε εξοπλισμένοι για κάτι τέτοιο!
  • Οτιδήποτε χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση να είναι ασφαλές, π.χ. να μην υπάρχουν κορδόνια ή μικρά αντικείμενα. Τα παιχνίδια και τα μπαλόνια (χωρίς κορδονάκι) θα είναι η καλύτερη διακόσμηση και απασχόληση για τα μωρά!

Μεγάλοι

Εύκολη ομάδα, απλώς πρέπει να τους συνδυάσετε με τα μωρά!

  • Είναι  γνωστές οι ανάγκες τους σε φαγητό και διασκέδαση! Φτιάξτε έναν απλό μπουφέ με λίγα και καλά! Δεν χρειάζεται να κουραστείτε υπερβολικά! Προτιμήστε, όμως, να φάνε οι μεγάλοι-καλεσμένοι σας σε κάποιο ψηλό τραπέζι που θα μπορούν να ακουμπούν τα πιάτα και τα ποτήρια τους, ώστε  να μην υπάρχει φόβος να τα… κατεδαφίσουν οι μπόμπιρες που έχουν αρχίσει να μπουσουλάνε ή να περπατάνε κι εσείς να μη χρειάζεται να στείλετε τα χαλιά σας στο καθαριστήριο μετά το πάρτι!
  • Μπορείτε να ξεκουράσετε τις μαμάδες, αναθέτοντας σε ένα άτομο (είτε της εμπιστοσύνης σας, είτε σε μπέιμπι-σίτερ) να αναλάβει έστω για λίγη ώρα να προσέχει τα μωρά και τα μικρά παιδιά σε άλλο δωμάτιο ή λίγο πιο δίπλα από τους γονείς. Έτσι, οι άλλοι γονείς θα χαλαρώσουν κι εκείνοι και θα μπορέσετε να περάσετε λίγο χρόνο κουβεντιάζοντας χωρίς την έννοια των μωρών.

 

Αναμνηστικά δώρα

Μπορείτε να δώσετε ένα μικρό δωράκι ως αναμνηστικό για αυτή τη μέρα! Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό! Μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε καρτούλες που θα γράφετε την ημερομηνία και ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Μπορείτε να κολλήσετε ένα αυτοκολλητάκι ή να ζωγραφίσετε κάτι, αλλά οι παππούδες θα ενθουσιαστούν αν το μωρό σας, που μόλις θα έχει αρχίσει να πιάνει άτσαλα το μολύβι και να μουτζουρώνει σε αυτή την ηλικία, βάλει τη δική του μουτζουρίτσα-υπογραφή!!!

 

Και σας προειδοποιούμε, το μωρό σας θα κοιτάει καλά καλά και θα αναρωτιέται τι πάθατε όλοι όταν θα τραγουδάτε «Να ζήσεις … και χρόνια πολλά…» και να είστε έτοιμοι γιατί θα χρειαστεί η βοήθειά σας στο σβήσιμο του κεριού!!!

 

Καλή διασκέδαση!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2011