Αρχική σελίδα Παλαιότερα Προσωρινή διακοπή παραστάσεων για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Προσωρινή διακοπή παραστάσεων για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι μετά από προσφυγή 16 πολτών, το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή διακοπής παραστάσεων για τα δελφίνια που φιλοξενούνται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Συνεπώς, όσοι θελήσουν να επισκεφτούν το δελφινάριο για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των δελφινιών δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ενημερώνει, όμως, το κοινό του ότι οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις των θαλάσσιων λιονταριών συνεχίζονται κανονικά. Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής παρουσίασης των θαλάσσιων λιονταριών, όσοι επισκέπτες επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν στο χώρο για να δουν από κοντά τα δελφίνια, ενώ οι φροντιστές τους θα είναι στη του κοινού  για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την φυσιολογία, τον τρόπο ζωής και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Σε σχέση με την απόφαση αυτή, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο εκφράζει την αποδοκιμασία του για τα ασφαλιστικά μέτρα, αναφέροντας ότι ικανοποιούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και τονίζοντας ότι στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσα από την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση και η γνωριμία με τα πιο σπάνια είδη του πλανήτη.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2011