Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Συμβουλές αδυνατίσματος για μαμάδες!

Συμβουλές αδυνατίσματος για μαμάδες!

Επειδή εκτός από μαμάδες είμαστε και γυναίκες, θέλουμε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και το σώμα μας. Όσο κι αν η καθημερινότητα μας πιέζει και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, υπάρχουν τρόποι να διατηρούμε το βάρος μας σε καλά επίπεδα και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι που θα έρθει πανέτοιμες και γεμάτες αυτοπεποίθηση!

 

  • Προγραμματίστε τα γεύματα της ημέρας. Όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο με το τρέξιμο που έχετε για τη δουλειά και τα παιδιά, προσπαθήστε κάθε βράδι να γράφετε σε ένα χαρτί το πλήρες μενού της επόμενης ημέρας. Έτσι, θα προγραμματίσετε πιο εύκολα τα ψώνια σας και θα έχετε στο σπίτι όσα χρειάζεται για ισορροπημένα και υγιεινά γεύματα, για τις σαλάτες και τα σνακ σας, χωρίς να καταφύγετε πεινασμένη σε γρήγορες και παχυντικές λύσεις, όπως π.χ. τηγανητά ή κατεψυγμένες πίτσες.
  • Μην τρώτε όσα αφήνουν στα πιάτα τα παιδιά! Είναι κατανοητό ότι νιώθετε πως είναι κρίμα να πεταχτεί το φαγητό, αλλά θα πρέπει να βρείτε μια άλλη λύση γι΄αυτό. Το μόνο που γίνεται, είναι να μαζεύετε παραπανίσια κιλά, τρώγοντας χωρίς κιόλας να πεινάτε ή να το έχετε ανάγκη.
  • Μην τρώτε όσο μαγειρεύετε! Πράγματι, λένε πως κάθε μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του, δοκιμάζει όσο μαγειρεύει το φαγητό. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τους άντρες σεφ κι εμείς οι γυναίκες ας νοιαστούμε για τη σιλουέτα μας!
  • Κάντε την ισορροπημένη διατροφή οικογενειακή υπόθεση! Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς, αλλά και ωφέλιμο για τον άντρα σας και τα παιδιά, εάν όλοι τρώτε ισορροπημένα, με στόχο τη διατήρηση του σωστού βάρους. Σίγουρα, είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκρατηθείτε, όταν στο σπίτι και στο τραπέζι σας υπάρχουν μυρωδιές και λαχταριστοί πειρασμοί κι εσείς έχετε μπροστά σας μόνο ένα πιατάκι με πράσινη σαλάτα.
  • Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας! Όσο είναι δυνατόν, μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σας. Ιδανικά, εξασφαλίστε έστω 2 φορές την εβδομάδα το χρόνο να σας κρατάει κάποιος τα παιδιά, ώστε να πάτε γυμναστήριο. Στην ανάγκη, κολλήστε το πριν ή μετά τη δουλειά σας. Δείτε το ως ένα δώρο προς τον εαυτό σας και βρείτε και μια φίλη, ώστε να κάνετε κοινή προσπάθεια και να έχει και περισσότερο ενδιαφέρον και... λίγο κουτσομπολιό. Μια ωραία επιλογή είναι επίσης το κολυμβητήριο.
  • Εάν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, βρείτε τρόπο να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα: περπατήστε γρήγορα σπρώχνοντας το καρότσι, για να δουλέψει πιο έντονα το σώμα σας. Ανεβείτε έναν όροφο με τις σκάλες και πάρτε μετά το ασανσέρ. Κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα. Αν είστε συνεχώς με τα παιδιά, κάντε τη γυμναστική σας στο σπίτι βλέποντας το DVD με το αγαπημένο σας πρόγραμμα γυμναστικής και κάντε το σαν παιχνίδι με τα παιδιά. Παίξτε με το μωρό όσο κάνετε τις ασκήσεις εδάφους και, γιατί όχι, χρησιμοποιήστε το σαν "βαράκι" για να δυναμώσετε χέρια και πόδια παίζοντας!

 

Κάντε μικρές αλλαγές στη ζωή σας, νιώστε ότι δικαιούστε λίγες ώρες την εβδομάδα για εσάς και το σώμα σας και το καλοκαίρι θα σας βρει ανανεωμένη. Και σίγουρα, θα είναι περήφανοι για εσάς τόσο ο άντρας σας, όσο και τα παιδιά σας, που πάντα τους αρέσει να έχουν «την πιο όμορφη μαμά»!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Απριλίου 2011

Διαβάστε επίσης...