Αρχική σελίδα Παλαιότερα Αφιέρωμα στην Ισορροπημένη διατροφή στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Αφιέρωμα στην Ισορροπημένη διατροφή στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνεται από την KraftFoods, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (15 Μαΐου) τετραήμερο εκδηλώσεων «τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά» στις 12 έως 15 Μαΐου 2011.

Στόχος ένα αναδειχτεί η σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής άσκησης στην καλή λειτουργία και την ευεξία του οργανισμού και έτσι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα, ανοιχτή στο κοινό, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς στο Παιδικό Μουσείο.

 

Πρόγραμμα αφιερώματος

 

Την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ευεξία των παιδιών και των νέων στη σύγχρονη κοινωνία: διατροφή, άσκηση, ισορροπία», στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

  • Δρ. Άλκηστις Αγιωργίτη, LifeCoach, 
  • κ. Χάρης Γεωργακάκης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
  • κα Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας και
  • κα Ζαμπέλ Μουρατιάν, Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Κάθε ομιλητής θα αναπτύξει με βάση την ιδιότητά του τις διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης και πώς αυτός μπορεί να γίνει πράξη στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Το τριήμερο Παρασκευή 13 - Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο που λειτουργεί με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία το έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα

  • «Παίζω και… γυμνάζομαι»,
  • «Φτιάχνω το δικό μου σοκολατένιο ρόφημα»,
  • «Κινούμαι με τη μουσική των σχημάτων»

και να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν παίζοντας, το ρόλο της σωστής διατροφής και της κίνησης για μια ισορροπημένη καθημερινή ζωή.  (Παρασκευή : 17.00 – 20.00, Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 15.00).

 

Το Σάββατο και την Κυριακή (14-15 Μαΐου) ο διατροφολόγος Χάρης Γεωργακάκης θα βρίσκεται στο Παιδικό Μουσείο από τις 12.00 έως τις 14.00 για να απαντήσει σε απορίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους.

 

Πληροφορίες: “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, www.hcm.gr