Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα» 15 - 22 Μαΐου 2011

«Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα» 15 - 22 Μαΐου 2011

Φέτος, τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2011, διοργανώνεται διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ENCA Hellas, μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA),  η «Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα» με θέμα «Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας».

Φορείς που υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ώστε οι μητέρες που ζουν στην Ελλάδα να βρουν έμπνευση, γνώση και δύναμη για να ζήσουν τη γέννα που εκείνες θέλουν, όπως και όπου την θέλουν και με τους ανθρώπους που χρειάζονται κοντά τους.

Η «Ευτοκία» διοργανώνει την ανοιχτή προβολή της ταινίας «OrgasmicBirth» στον κινηματογράφο Τριανόν και ομιλία – συζήτηση με την Ελευθερία Δημοπούλου σχετικά με τη σημασία του φυσικού τοκετού. Μέλη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις κατ’ οίκον σε λεχώνες και εγκύους. Ανοιχτά μαθήματα χορού και γιόγκα, προβολές ντοκιμαντέρ, συναντήσεις με μαίες, ομάδες μαμάδων, μπαμπάδων και μωρών με νανουρίσματα, τεχνικές χαλάρωσης, ρεφλεξολογία, μαθήματα θηλασμού, χειροτεχνίες, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, σεμινάρια προγεννητικής αγωγής, παρουσιάσεις για τον θηλασμό, την πρώτη ώρα μετά τη γέννα, την ψυχολογία, τη διατροφή, την κίνηση, φιλοξενούνται στη διάρκεια της Ανοιχτής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, σε μια δράση ψυχής που συντονίζει το δίκτυο του ENCAHellas.

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα ENCA Hellas λειτουργεί ως μια πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων οργανισμών και πολιτών που μάχονται για το αυτονόητο: για το ανθρώπινο δικαίωμα να υπάρχει σεβασμός στην εγκυμοσύνη και τη γέννα, για να αναγνωριστεί και πάλι η μητρότητα ως μια οργανική, φυσική διαδικασία και όχι ως μια «αρρώστια» που πρέπει να αντιμετωπιστεί ιατρικά.

 

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα

http://wiki.naissance.asso.fr/uploads/Enca/OpenWRC2011.pdf