Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Δροσερή επιδερμίδα για το καλοκαίρι

Δροσερή επιδερμίδα για το καλοκαίρι

Το γυναικείο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θέλει φροντίδα όλο το χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο το καλοκαίρι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο ταλαιπωρούν την επιδερμίδα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και δημιουργούν μικρές φθορές στη δομή του που μεταφράζονται σε ατέλειες και θαμπή όψη.

 

Ενυδάτωση

Μην αμελείτε την ενυδατική σας κρέμα προσώπου και το γαλάκτωμα σώματος. Εάν η υφή της κρέμας σας σάς φαίνεται βαριά και λιπαρή τώρα που κάνει ζέστη, θα βρείτε ελαφριές υφές που προσφέρουν εξίσου ενισχυμένη ενυδάτωση. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική σας και δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα, ενώ είναι εντελώς απαραίτητο να τη χρησιμοποιήσετε μετά από μερικές ώρες στον ήλιο και την παραλία.

 

Ενυδάτωση από μέσα!

Η ενυδάτωση του οργανισμού ξεκινάει από μέσα. Πώς; Με αρκετή ποσότητα νερού, δηλαδή περίπου 10 ποτήρια την ημέρα. Το νερό δεν αναπληρώνει απλώς τη χαμένη υγρασία, αλλά παράλληλα βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή. Εκτός από το νερό, ενυδατωθείτε καταναλώνοντας τα δροσερά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά ή και τους χυμούς τους που θα σας χαρίσουν χρήσιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Μην ξεχνάτε ότι σημαντική ποσότητα νερού περιέχει και το γάλα, που σας προσφέρει επίσης πρωτεΐνες, ένζυμα, μέταλλα και φυσικά ασβέστιο για υγιή οστά.

 

Καθαρισμός και απολέπιση

Αν δεν είστε και τόσο συνεπής στη φροντίδα του καθαρισμού και της απολέπισης, καλό είναι να ξεκινήσετε τώρα. Κάντε καθαρισμό απαλά πρωί και βράδι στο πρόσωπο και μία-δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση με κατάλληλο προϊόν στο πρόσωπο και στο σώμα. Η απολέπιση κάνει βαθύ καθαρισμό, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα είναι λαμπερή, αλλά αποκτά και ομοιόμορφο μαύρισμα!

 

Κοιμηθείτε!

Ο ύπνος, θα το έχετε παρατηρήσει ήδη, κάνει θαύματα για την όψη της επιδερμίδας σας, ενώ αντίθετα η αϋπνία σας αφήνει με πρόσωπο κουρασμένο, θαμπό και αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια! Εξασφαλίστε τουλάχιστον 8 ώρες ξεκούραστου ύπνου.

 

Άγχος και κάπνισμα

Όσο κι αν δεν θέλετε να το δεχτείτε, το άγχος και το κάπνισμα συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό σας και επηρεάζουν αισθητά την όψη σας.  Αν το κίνητρο για μια καλύτερη υγεία δεν είναι αρκετό, ίσως πειστείτε να κάνετε μια αλλαγή για χάρη της ομορφιάς σας!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Ιουνίου 2011

Διαβάστε επίσης...