Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παιχνίδια διασκεδαστικά - χωρίς κανένα κόστος!

Παιχνίδια διασκεδαστικά - χωρίς κανένα κόστος!

Το παιχνίδι είναι ένα αγαθό που μπορούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να το απολαμβάνουμε εντελώς δωρεάν! Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε τρία πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια με ελάχιστη προετοιμασία και χωρίς κανένα απολύτως κόστος!

 

Μπόουλινγκ με μπουκάλια

Μαζέψτε μερικά όμοια πλαστικά μπουκάλια από νερό ή γάλα για κορίνες, πάρτε ένα μπαλάκι του τένις, στήστε τα μπουκάλια και σημαδέψτε! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αφού μπορείτε να ορίσετε εσείς πόσο δύσκολο θα είναι, π.χ. πώς θα τοποθετήσετε τα μπουκάλια, από ποιά απόσταση θα ρίχνετε το μπαλάκι κτλ. Δοκιμάστε το ακόμη και με 2-χρονα πιτσιρίκια!

Αν θέλετε, ζωγραφίστε τα μπουκάλια με διαφορετικό χρώμα ή γράψτε έναν αριθμό, που θα είναι οι βαθμοί που του αντιστοιχούν. Παίξτε το και διασκεδάστε μέσα στο σπίτι, στο μπαλκόνι, ακόμη και στην παραλία!

 

Παιχνίδι στόχου

Α’ παραλλαγή: Σχεδιάστε στο μπαλκόνι έναν ή περισσότερους κύκλους με μια κιμωλία. Όσο πιο μακριά είναι ο κύκλος, τόσο περισσότεροι οι βαθμοί. Ορίστε ένα σημείο που θα στέκεστε και θα πετάτε μικρές πετρούλες, με σκοπό να βρεθούν σε έναν κύκλο για να μαζέψετε βαθμούς. Αν το παίζετε μέσα στο σπίτι, μπορείτε να σχηματίσετε τον κύκλο στο πάτωμα με ένα κομμάτι χρωματιστό μαλλί ή κορδέλα.

Β’ παραλλαγή: Προμηθευτείτε ελαφριές πλαστικές μπαλίτσες. Πάρτε ένα μεγάλο χοντρό κομμάτι χαρτόνι από χαρτόκουτο και ανοίξτε 3 ή περισσότερες στρογγυλές τρύπες, με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο που έχουν οι μπάλες. Τοποθετήστε και στερεώστε το χαρτόνι λοξά σε κάποιο σημείο, σταθείτε απέναντι και προσπαθήστε να βάλετε τις μπάλες στις τρύπες! Για πιο μικρά παιδάκια, κάντε το πιο εύκολο και ανοίξτε μεγάλες τρύπες και βάλτε τα να ρίχνουν από πιο κοντά.

 

Κουτσό

Το κλασσικό παιχνίδι που τα παιδιά πηδούν στο ένα πόδι είναι πάντα διασκεδαστικό και μπορείτε να το παίξετε στο μπαλκόνι, ακόμη και μέσα στο σπίτι! Στο μπαλκόνι: σχεδιάστε με μια κιμωλία τα κουτάκια που θα αποτελούν τη διαδρομή σας. Υπάρχουν διάφοροι κανόνες, μπορείτε να λέτε στο παιδί να πηγαίνει κουτσό με το ένα πόδι και να επιστρέψει με το άλλο. Στο σπίτι: φτιάξτε στο σαλόνι μια μικρή διαδρομή-μονοπάτι με στροφές, από ένα σημείο σε ένα άλλο, που θα την οριοθετήσετε δεξιά και αριστερά με κορδέλα ή χρωματιστό μαλλί! Τα παιδιά πρέπει να διανύσουν τη διαδρομή χωρίς να πατήσουν στα όριά της. Για μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό, μπορείτε να χρονομετρήσετε τον κάθε παίκτη και να κερδίσει ο πιο γρήγορος, ενώ θα υπάρχει ποινή λίγων δευτερολέπτων για όσους πατήσουν εκτός ορίων ή πατήσουν και στα δύο πόδια!

 

Καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2011