Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Φροντίστε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Φροντίστε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια σκληρή περίοδος για τα μαλλιά σας, αφού οι ακτίνες του ήλιου, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα τα ταλαιπωρούν πολύ έντονα. Πώς μπορείτε να τα φροντίσετε για να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά;

Το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται όλοι οι τύποι μαλλιών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ξηρότητα στις άκρες, φριζάρισμα και αφυδάτωση. Η έκθεση των μαλλιών σας στον ήλιο θυμίζει λίγο την ταλαιπωρία που δέχονται από το σεσουάρ όταν τα στεγνώνετε με ζεστό αέρα, ενώ την κατάσταση δυσκολεύει το αλμυρό νερό της θάλασσας.

Επιλέξτε ένα σαμπουάν κατάλληλο για συχνό λούσιμο και μην ξεχνάτε ποτέ το κοντίσιονερ στις άκρες. Προτιμήστε το χλιαρό προς κρύο νερό και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Αφήστε στο ντουλάπι το σεσουάρ, ενώ εάν δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε, χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά και δεν ξεβγάζεται. Προτιμήστε τον μέτριο αέρα.

Ξεβγάλτε με γλυκό νερό τα μαλλιά σας αμέσως μετά τη θάλασσα ή την πισίνα.

Περιορίστε τις χημικές ουσίες και τα προϊόντα styling το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όσα περιέχουν οινόπνευμα.  Βοηθήστε τα μαλλιά σας να έχουν την αντοχή να ανταποκριθούν στις σκληρές συνθήκες του καλοκαιριού, χωρίς να τα επιβαρύνετε περισσότερο με βαφές ή φάρμακα περμανάντ, ισιωτικής ή ντεκαπάζ. Επισκεφτείτε για κάτι τέτοιο το κομμωτήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν ξεκινήσετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Δοκιμάστε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών. Απλώστε σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και τυλίξτε με μια πετσέτα. Εφαρμόστε όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες του προϊόντος και θυμηθείτε να επιλέξετε προϊόν που προσφέρει βαθειά ενυδάτωση.

Μην ξεχνάτε ότι η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα, οπότε πίνετε αρκετό νερό και τρώτε τα δροσερά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά για τα μέταλλα και τις βιταμίνες τους.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ακόμα και στο θέμα των μαλλιών! Χρησιμοποιήστε το καπέλο σας, που ιδανικά θα πρέπει να έχει γείσο. Άλλωστε, τα μεγάλα ψάθινα καπέλα είναι στη μόδα! Εάν τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα, χρησιμοποιήστε αντιηλιακό προϊόν μαλλιών με δείκτη SPF. 

Γυρίζοντας από τις διακοπές και πριν σας βρει το φθινόπωρο, μια καλή ιδέα είναι να κλείσετε το ραντεβού σας με το κομμωτήριο, για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και τις άκρες τους όπως τους αρμόζει, εφαρμόζοντας ειδική μάσκα μαλλιών και ξακρίζοντας τις ταλαιπωρημένες ακρούλες.

Διαβάστε επίσης...