Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Τυροκροκέτες - ένας νόστιμος και εύκολος μεζές

Τυροκροκέτες - ένας νόστιμος και εύκολος μεζές

Οι τυροκροκέτες είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές για όλη την οικογένεια και μπορεί να συνοδεύσει πολλά γεύματα. Φτιάχνεται γρήγορα και μπορείτε να διαλέξετε τυριά της αρεσκείας σας.

 

               Υλικά

  • 500 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο*
  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

*μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα τυριά, όπως τσένταρ, γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι και να τα αναμίξετε επίσης μεταξύ τους, π.χ. να χρησιμοποιήσετε 200 γρ. μυζήθρα, 150 γρ. γκούντα και 150 γρ. κεφαλοτύρι

 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το ένα αυγό και προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε. Προσθέστε σιγά σιγά αλεύρι, όσο χρειάζεται για να φτιάξετε ένα καλό μίγμα που θα μπορείτε να το πλάσετε εύκολα σε μπαλίτσες. Εάν το βλέπετε πολύ στεγνό, μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες γάλα, ενώ αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Ρίξτε λίγο πιπέρι, εάν θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αλάτι, αλλά εξαρτάται από τα τυριά που επιλέξατε, δηλαδή πόσο αλμυρά είναι.

 

2. Ετοιμάζετε ένα πιάτο με λίγο αλεύρι για το πανάρισμα, ένα μπολ με το άλλο χτυπημένο αυγό και ένα τρίτο πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθετε ένα μικρό μπαλάκι, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, το περνάτε από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά και το βάζετε στο τηγάνι, όπου έχετε κάψει από πριν το ελαιόλαδο. Τις γυρίζετε συχνά και μόλις ροδίσουν τις βγάζετε από το τηγάνι.

 

Συμβουλή: μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, βάλτε τις για λίγο σε ένα πιάτο με κουζινόχαρτο, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

 

Σερβίρετε ζεστές με λίγο λεμόνι ή με μια σάλτσα της αρεσκείας σας.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Ιουλίου 2011

Διαβάστε επίσης...