Αρχική σελίδα Οικογένεια Ταξίδι & Διακοπές Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Το διάβασμα το καλοκαίρι έχει άλλη χάρη, αφού γίνεται ευχάριστα, χωρίς πίεση και τα παιδιά διαβάζουν τα βιβλία που τους αρέσουν! Σας προτείνουμε τίτλους για τα βλαστάρια σας, που αρχίζουν πια να διαβάζουν μόνα τους.

 

Καλοκαίρι στην πόλη - Εκδόσεις Τετράγωνο

«Αγαπητό ημερολόγιο, ονομάζομαι Πέτρος και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ τις σκέψεις μου...ούτε δυο αράδες. Κοντεύω τα δέκα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε έφερε η γιαγιά μου. Δεν είχαν βάλει την σύνταξή της στην τράπεζα και δεν μπορούσε να μου πάρει κάτι καλύτερο. Ήσουν τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες κάτω από το δέντρο. Αυτή η γιαγιά Φώφη, ημερολόγιο βρήκε να μου πάρει; Μα για κορίτσι με πέρασε;»

Ο δεκάχρονος Πέτρος μένει στην πόλη αυτό το καλοκαίρι και μέσα στη βαρεμάρα του, αποφασίζει να αρχίσει να γράφει μέσα στο ημερολόγιο που του χάρισε η γιαγιά του. Μέσα σε αυτό θα αποτυπωθούν οι φίλοι του, οι σκέψεις του, τα κόλπα του, η γιαγιά Φώφη και ο… ασυνήθιστος κολλητός του!

Από 8 ετών

 

 

 

Το μυστικό των χαμένων κοχυλιών - Εκδόσεις Άθως

«Το μυστικό των χαμένων κοχυλιών» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, αλλά ένας φάκελος με βιβλίο και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για κυνήγι κοχυλιών! Στο βιβλίο θα διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον Κωστή και την παρέα του στην τάξη, τη δασκάλα του και μια εντυπωσιακή συλλογή από κοχύλια που θα «ταράξει τα νερά»!

Από 6 ετών

 

 

 

 

Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα - Εκδόσεις Αερόστατο

Ένα ευρηματικό ιστορικό παραμύθι που θα προσελκύσει τα παιδιά να προσεγγίσουν μέσα από ζωντανές ιστορίες την αρχαιότητα. Ιστορίες για την Κνωσό, τα Κυκλώπεια Τείχη, την Ακρόπολη και το θέατρο της Επιδαύρου, σε μια χώρα που μοιάζει η ίδια με πέτρα σκαλωμένη στα κύματα, σε μια χώρα με μαρμαρωμένους βασιλιάδες και μαρμαρωμένα αλώνια, οι πέτρες όχι μόνο... ανοίγουν, αλλά έχουν μιλιά.  

Από 6 ετών

 

 

 

 

Το ταλέντο του Ήλιου - Εκδόσεις Διάπλαση

Ένα αγόρι ονομάστηκε Ήλιος από μια παρεξήγηση! Ντρεπόταν για το όνομά του, μέχρι που η δασκάλα του είπε πως είχε ξεχωριστό όνομα. Από εκείνη τη μέρα ψάχνει να βρει το δικό του ταλέντο, ενώ δεν λείπουν τα… απρόοπτα! Πότε άραγε θα βρει το ταλέντο του και θα γίνει διάσημος για να τον περιμένουν δημοσιογράφοι και συνεντεύξεις;

 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 8 Ιουλίου 2011

Διαβάστε επίσης...