Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Δροσιστικά ροφήματα με ντομάτα

Δροσιστικά ροφήματα με ντομάτα

Το αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού είναι οι κόκκινες ζουμερές ντομάτες! Εκτός από σαλάτα, δείτε πώς μπορούμε να φτιάξουμε δροσιστικά και ταυτόχρονα θρεπτικά ροφήματα για τις ζεστές μέρες!

 

 

 

Γιαουρτοποτό με ντομάτα

Κόψτε και ξεφλουδίστε τις ντομάτες και περάστε τις από τον αποχυμωτή ή το μπλέντερ. Προσέξτε να αφαιρέστε τα κοτσάνια για να μη γίνει πικρός ο χυμός. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έτοιμο ντοματοχυμό. Βάλτε στο μπλέντερ 1/2 κούπα γιαούρτι, 1/2 κούπα  ντοματοχυμό, 2-3 παγάκια και πολύ λίγο αποξηραμένο βασιλικό και χτυπήστε τα για λίγα λεπτά. Βάλτε σε ποτήρι και προσθέστε αλάτι και λίγο πιπέρι, όπως σας αρέσει. Σερβίρετε με χοντρό καλαμάκι.

 

Χυμός ντομάτας και καρότου

Πλένετε καλά 2 ντομάτες και 2 μέτρια καρότα, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μερικά κομμάτια. Περάστε τα από τον αποχυμωτή, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε. Καλό είναι να καταναλώνεται αμέσως για να μη χάνει ο χυμός τις πολύτιμες βιταμίνες του, οπότε για να είναι κρύος, έχετε  προηγουμένως τις ντομάτες και τα καρότα στο ψυγείο.

 

Χυμός ντομάτας με σπανάκι

Βάλτε στον αποχυμωτή ή το μπλέντερ μία ντομάτα καθαρισμένη και ξεφλουδισμένη και δύο καλά πλυμένα φύλλα από σπανάκι. Προσθέστε αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού. Ο χυμός σας είναι έτοιμος και σας παρέχει σίδηρο και την πολύτιμη βιταμίνη C.

 

 

Συμβουλή: Σε κάθε συνταγή, εάν οι ντομάτες είναι λίγο ξινές και θέλετε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μικρή ποσότητα ζάχαρης, π.χ. λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2011