Αρχική σελίδα Παλαιότερα Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας στις 12 Αυγούστου

Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας στις 12 Αυγούστου

Στις 12 Αυγούστου έχει θεσπιστεί η Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας και φέτος η ημέρα αυτή σηματοδοτεί το τέλος του Διεθνούς Έτους Νεότητας, σύμεφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας δίνει το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα και παρατίθενται αποσπάσματα:

 

Πολλοί από τους 1 δισεκατομμύριο νέους του κόσμου υπολείπονται βασικών αγαθών όπως εκπαίδευση, ελευθερία και πρόσβαση στις ευκαιρίες που δικαιούνται. Παρά τους περιορισμούς αυτούς όμως –και σε μερικές περιπτώσεις ακριβώς λόγω αυτών των περιορισμών– οι νέοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε μεγάλους αριθμούς και οικοδομούν ένα καλύτερο μέλλον. […]

Οι νέοι άνθρωποι, ανοιχτόμυαλοι και προικισμένοι με οξεία αντίληψη κατανοούν τις νέες τάσεις και επικεντρώνουν την ενέργειά τους, τις ιδέες και το κουράγιο τους στην επίλυση των πλέον πολύπλοκων και σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικογένεια μας. Συχνά αντιλαμβάνονται καλύτερα από τις προγενέστερες γενιές ότι μπορούμε να υπερβούμε τις όποιες θρησκευτικές και κοινωνικές διαφορές μας για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι μας. Υψώνουν το ανάστημά τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των αδυνάτων και όσων καταπιέζονται από φυλετικές διακρίσεις ή αδικούνται λόγω φύλου, καταγωγής ή σεξουαλικής προτίμησης. […] Και συχνά είναι προπομποί και υπερασπιστές της πράσινης και οικολογικής ανάπτυξης.

 

Στη χώρα μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι οργανισμός με διεθνή αναγνώριση και ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο οικονομικό και κοινωνικό συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC–Economic and Social Council) αλλά και συνεργαζόμενος φορέας στο DPI των Ηνωμένων Εθνών και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών του έχει στόχο τις καλύτερες συνθήκες για τους νέους όλου του κόσμου.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 12 Αυγούστου 2011