Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ Για να πάει φέτος με όρεξη το παιδί στο σχολείο!

Για να πάει φέτος με όρεξη το παιδί στο σχολείο!

Η σχολική χρονιά αρχίζει με τον αγιασμό στο σχολείο, αλλά όπως κάθε σημαντική αρχή, η προετοιμασία ξεκινά αρκετές ημέρες νωρίτερα! Μπείτε στο κλίμα των προετοιμασιών μαζί με το παιδί και υποδεχτείτε την πρώτη μέρα στο σχολείο με μεγαλύτερο ενθουσιασμό!

 

Αρχίστε να μιλάτε για το σχολείο 1-2 εβδομάδες νωρίτερα. Ρωτήστε το παιδί αν του έλειψε το σχολείο ή οι φίλοι του ή εάν έχει περιέργεια πώς θα είναι ο νέος δάσκαλος ή η τάξη του. Μιλήστε με ενθουσιασμό, αλλά μην περιμένετε το ίδιο και από το παιδί σας απαραίτητα, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες! Προσοχή! Κάντε μια όμορφη μετάβαση από τις συζητήσεις που έχουν θέμα τις διακοπές στο θέμα του σχολείου! Π.χ. αποφύγετε δηλώσεις του τύπου «τώρα τέρμα οι διακοπές, αρχίζει το σχολείο!»

 

Επισκεφτείτε τα καταστήματα με τα σχολικά είδη. Οι νέες σχολικές τσάντες, τα μολύβια, οι κασετίνες και όλα τα πολύχρωμα σχολικά είδη με τους αγαπημένους ήρωες σίγουρα σας βάζουν όλους στο κλίμα και ενθουσιάζουν τα παιδιά! Όσο κι αν είναι περιορισμένα τα οικονομικά σας, ακόμη κι αν κρατήσετε την περσινή σχολική τσάντα, μπορείτε να θέσετε ένα στόχο για τις αγορές σας πριν φτάσετε στα καταστήματα, π.χ. ότι θα αγοράσετε μια νέα κασετίνα ή ένα σετ με μολύβια. Μην ξεχνάτε ότι στο δημοτικό θα ζητήσει κάποια σχολικά είδη και η δασκάλα, οπότε μη βιαστείτε να πάρετε πολλά πράγματα που ίσως δεν χρειαστούν. Αρκεστείτε σε κάτι διασκεδαστικό.

 

Δείτε φωτογραφίες από την περσινή σχολική χρονιά. Πάντα οι φωτογραφίες ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα και σίγουρα το πιτσιρίκι σας θα ξαναθυμηθεί και θα θέλει να ξαναδεί τους παλιούς συμμαθητές του!

 

Καθησυχάστε το παιδί σας ότι τώρα που θα αρχίσει το σχολείο δεν θα σταματήσει να διασκεδάζει! Μιλήστε για εξωσχολικές δραστηριότητες που θα ήθελε να ξεκινήσει και βεβαιώστε το ότι θα εξακολουθείτε να πηγαίνετε στην παιδική χαρά ή σε βόλτες (αφού έχει τελειώσει το διάβασμά του!). Εάν είναι ανήσυχο, πείτε του πως ό,τι προκύψει θα το αντιμετωπίσετε μαζί.

 

Ρυθμίστε πολλές μέρες πριν το ωράριό του. Περίπου 10 με 15 μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο θα πρέπει να βάζετε το παιδί για ύπνο και να το ξυπνάτε το πρωί τις ώρες που θα ισχύουν και όταν αρχίσει το σχολείο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να έχει ρυθμιστεί ο οργανισμός του και να μην έχετε επιπλέον γκρίνιες με το πρωινό ξύπνημα και περισσότερες ανάγκες προσαρμογής.

 

 

Καλή αρχή!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Αυγούστου 2011

Διαβάστε επίσης...