Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μεσογειακή σαλάτα με κους κους και φέτα

Μεσογειακή σαλάτα με κους κους και φέτα

Η σαλάτα με κους κους, λαχανικά και φέτα μπορεί να αποτελέσει ένα όμορφο συμπλήρωμα στο τραπέζι σας, αλλά και ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα.

 

        Υλικά για περίπου 6 μερίδες

  • 1 κούπα κους κους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι μηλίτη
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλάκια μέλι
  • 3 κούπες ψιλοκομμένα φύλλα σπανάκι
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένη ψητή κόκκινη πιπεριά
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο τυρί φέτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους

 

1. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις  βράσει ρίχνετε και ανακατεύετε το κους κους. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζετε από τη φωτιά, σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ.

 

2. Για το ντρέσινγκ ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μέλι. Ανακατεύετε, καλύτερα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει ομοιογενές.

 

3. Στο μπολ που βρίσκεται το κους κους ρίξτε το ντρέσινγκ και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύοντας ελαφρά.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Σεπτεμβρίου 2011