Αρχική σελίδα Παλαιότερα Φεστιβάλ Μικρόπολις στις 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Μικρόπολις στις 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ «Μικρόπολις» έρχεται ξανά για να μεταμορφώσει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες. Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, παιδιά 2 έως 13 ετών με τις οικογένειές τους πλημμυρίζουν τις συναρπαστικές Γειτονιές της Μικρόπολις 2011. Με ξεναγούς τη μικρή Πόλυ και το φίλο της, τον Κοσμά, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία και απολαμβάνουν μια ημερήσια εκδρομή που μένει αξέχαστη!

Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011 εισάγουν παιδιά και γονείς στον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια και της έννοιας της Φροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνταιαπό πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι γονείς καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης  πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα.

Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

Η Μικρόπολις τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στηρίζει για δεύτερη χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

 

 

Οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011

 

Η Γειτονιά της Φύσης - 2011, Παγκόσμιο Έτος για τα Δάση! Ανακαλύψτε έναν πραγματικό κρυμμένο θησαυρό μες το άλσος της Μικρόπολις! Ταξιδέψτε στα δάση του κόσμου μέσα από φωτογραφίες του NationalGeographic. Μάθετε τις υπηρεσίες ανυπολόγιστης αξίας που προσφέρουν τα δάση, δωρεάν! Γνωρίστε την ιστορία του πιο ελληνικού δέντρου, της ελιάς και αφήστε τα αρώματα ελληνικών βοτάνων να σας μαγέψουν.  Αυτά και πολλά άλλα, μέσα από παιχνίδια γνώσης, δημιουργίας, κατασκευών, upcyclingκαι μέσω Η/Υ,  στη Γειτονιά που κάνει την προστασία της φύσης τρόπο ζωής!

Φορείς υλοποίησης: Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Αρκτούρος, Ελληνικός Κόσμος.

 

Η Γειτονιά της Οικογένειας - Ό,τι πιο όμορφο στη ζωή… Παιδιά, γονείς, φίλοι και συγγενείς παίζουν παιχνίδια που σχετίζονται με το σεβασμό, την αποδοχή, τη φιλία, την αγάπη και τη συνεργασία για ένα… περιβαλλοντικά ευτυχισμένο σπίτι! Εικαστική τέχνη, θεατρικό παιχνίδι, βιντεοπροβολές και βιντεοσκόπηση, παιχνίδια ρόλων και πολύ συζήτηση μας αποκαλύπτουν όλα όσα κάνουν μια οικογένεια να χαμογελά!

Φορείς υλοποίησης: WWFΕλλάς, ActionAid, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Σπείρα και YouthforHumanRights.

 

Η Γειτονιά της Μουσικής - Μελωδίες, παράξενες λέξεις και αναπάντεχες συγχορδίες! Συνδυάζουμε τις… ρυθμικές πατημασιές ενός ελέφαντα με βιολιά και έγχορδα, ένα λούνα παρκ μ΄ ένα δάσος, ήχους και ρυθμούς με αρμονίες, δοξάρια και συναυλίες! Εδώ, τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι τα μυστικά, αλλά πάνω απ΄ όλα τη χαρά της μουσικής! Φορείς υλοποίησης:Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

 

Η Γειτονιά της Φροντίδας – Μόνο για παιδιά προσχολικής ηλικίαςμαζί με τη μαμά και το μπαμπά! Ινδικοί χοροί και αφρικάνικα τραγούδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ιστορίες ντυμένες με ήχους ροκ και κλασσικής μουσικής ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Τα παιδιά δημιουργούν με φροντίδα το δικό τους παραμύθι και έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή σοφία μέσα από το διαδραστικό θεατρικό έργο «Το παιδί και το κουδουνάκι»!

Φορείς υλοποίησης: Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου, Μορφές Έκφρασης, Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

 

Η Γειτονιά της Γεύσης - Το πιο νόστιμο πρωινό… ξεκινάει με μουσική και χορό! Τα «Μουσικομαγειρέματα» του αγαπημένου μας Ευτύχη Μπλέτσα έρχονται να δώσουν ρυθμό, αλλά και μελωδικές συμβουλές για ένα έξυπνο πρωινό! “Υπεύθυνες” για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος είναι η Κίτσα-Μπουκίτσα και η Λιχούδα, που μάς αποκαλύπτουν τα πάντα για τη γεύση, αλλά και τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ενώ για να πάρουμε ενέργεια φτιάχνουμε παρέα το δικό μας πρωινό με ό,τι πιο θρεπτικό!

Φορείς υλοποίησης: Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, ΓλύκαΜαγειρέματα, Μουσικομαγειρέματα - Ευτύχης Μπλέτσας.

 

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας – Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και Γνώση! Το διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος σύμμαχος στη γνώση, τη ψυχαγωγία και την επικοινωνία, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά. Στη Γειτονιά της Τεχνολογίας παιδιά και γονείς γνωρίζουν πρωτότυπες πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης για όλες τις ηλικίες, ενώ μέσα από ηλεκτρονικά παιχνίδια μαθαίνουν πως να παίζουν και να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια, τόσο εντός, όσο και εκτός του διαδικτύου!

Φορείς υλοποίησης: Εκπαιδευτική Τηλεόραση, AthensInformationTechnology.

 

Η Γειτονιά της Άθλησης- Αθλητές της ζωής! Κλασσικά και «νέα» αθλήματα περιμένουν τα παιδιά στη Γειτονιά του Αθλητισμού, εκεί όπου η αξία της άθλησης και της συνεργασίας γίνεται παιχνίδι!

 

Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας - Στους δρόμους της πόλης, ασφαλώς! Μπορεί στη Μικρόπολις τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια, αλλά τί γίνεται έξω από αυτήν; Μικροί και μεγάλοι, μέσα από παιχνίδια ρόλων, αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας, μαθαίνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έτσι ώστε να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της μεγάλης πόλης, ενώ οι ενήλικες ευαισθητοποιούνται στο θέμα «οδήγηση και αλκοόλ» μέσα από ένα αναπάντεχο παιχνίδι.

Φορέας Υλοποίησης: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 - Στάση Κεραμεικός. Είσοδος -  Έξοδος από οδό Περσεφόνης.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

  • Τετάρτη 21 - Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
  • Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00:Παιδιά και συνοδοί,προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Εισιτήρια - Προπώληση:

  1. Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία, Φορείς για το Παιδί, ΑμΕΑ.
  2. Ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών: 5€ το άτομο.
  3. Πολύτεκνοι και επισκέπτες άνω των 65 ετών: 3€ το άτομο, με την προσκόμιση σχετικής κάρτας.
  4. Προσφορά: Πακέτο 4 εισιτήριων: 8€, μόνο μέσω www.webdealer.gr
  5. Προπώληση: Public Συντάγματος και The Mall Athens: 4€ το άτομο.

 

Περισσότερα δείτε στο www.mikropolisfestival.gr 

 

Το mamakid.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Μικρόπολις!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 8 Σεπτεμβρίου 2011