Αρχική σελίδα Παλαιότερα Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής για το πρόγραμμα Galileo

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής για το πρόγραμμα Galileo

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά 9 έως 11 ετών διεξάγεται από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το Πρόγραμμα Galileo. Ο νικητής θα δώσει το όνομά του σε δορυφόρο που θα εκτοξευτεί στα πλαίσια του προγράμματος!

 

Διαδικασία συμμετοχής

Για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, κάθε παιδί πρέπει να καταθέσει ένα έργο με θέμα «Διάστημα και Αεροναυτική». Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια ζωγραφιά της γης μαζί με άλλους πλανήτες και δορυφόρους ή την εκτόξευση των δορυφόρων του Galileo.

Τα παιδιά ενθαρρύνονται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε υλικό και τεχνική σκίτσου, ζωγραφικής και χρωματισμού επιθυμούν. Οι ζωγραφιές πρέπει να σαρωθούν ή να φωτογραφηθούν και να ανεβούν στην ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι οδιαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής απευθύνεται σε παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού και οργανώνεται σε τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας που έχει στείλει στα σχολεία σχετική εγκύκλιο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων των παιδιών είναι η 15η Νοεμβρίου 2011. Η δυνατότητα εγγραφής και οι πλήρεις όροι και προϋποθέσεις διατίθενται στη σελίδα του διαγωνισμού www.galileocontest.eu .

 

Ο νικητής

Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2012, στην Τελετή Απονομής όπου το παιδί θα λάβει μια βεβαίωση κι ένα έπαθλο που θα αναπαριστά τον πραγματικό δορυφόρο που θα πάρει το όνομά του.

Ο νικητής θα επιλεγεί από μια Εθνική Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από γνωστές προσωπικότητες.

Τα μέλη της Ελληνικής κριτικής επιτροπής είναι:

κ. Άρης Περουλάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας/Εταιρικής Σχέσης & Δικτύων Πληροφόρησης, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Μάνος Κιτσώνας, Τεχνικός Διευθυντής, Ίδρυμα Ευγενίδου

κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

κ. Νίκος Μαρουλάκης, Εικονογράφος Παιδικών Βιβλίων

 


Το Πρόγραμμα Galileo

Το Πρόγραμμα Galileo είναι το ανεξάρτητο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα εκτοξευτούν τουλάχιστον 27 δορυφόροι, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να διατηρήσει την ηγετική της θέση στις τεχνολογίες που σχετίζονται με το διάστημα. Το Πρόγραμμα Galileo θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πρόσβαση στη δορυφορική πλοήγηση ανεξάρτητα από το αμερικανικό σύστημα GPS. Το δορυφορικό σύστημα θα διαθέτει πολλές εφαρμογές συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης μεταφορών και εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Οι δορυφόροι του Προγράμματος Galileo έχουν προγραμματιστεί να εκτοξευτούν σταδιακά  ξεκινώντας από το 2011 και ο δύο πρώτοι δορυφόροι προγραμματίζονται να εκτοξευθούν το τρίτο τρίμηνο του 2011, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο για να τους πάει στο διάστημα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.galileocontest.eu

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δορυφορικό Πρόγραμμα Galileo, επισκεφθείτε:

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Οκτωβρίου 2011