Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο «Αν εσύ… ήμουν εγώ!»

«Αν εσύ… ήμουν εγώ!»

Ο θίασος «Θέατρο Νέων» του Δημήτρη Σεϊτάνη ανεβάζει στο θέατρο «Ακαδήμεια» μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που είχε παιχτεί για δύο συνεχόμενα χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους. 

Και όλα αυτά μέσα από μια ευφάνταστη και με πολύ χιούμορ θεατρική παράσταση με έξυπνους διαλόγους, πολύ hip hop μουσική από τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, χορό, skate board, μοντέρνα σκηνικά και κοστούμια !

Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, δεν ¨βοηθάνε¨ τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετο τους φύλο, ίσως γιατί, όπως αποδεικνύεται, δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους, μαλώνουν συχνά και η συμβίωση τους είναι προβληματική.

Έπειτα από έναν συνηθισμένο τους καυγά η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της για να δει και να καταλάβει αυτός τι σημαίνει να είσαι κορίτσι!  Το ίδιο όμως εύχεται και ο Άρης στην αδερφή του την Τίτα για να μάθει κι αυτή τι σημαίνει να είσαι αγόρι!

Καλώς η κακώς, οι ευχές τους  πραγματοποιούνται! Έτσι τα δύο παιδιά  παίρνουν, το ένα, τη θέση του άλλου και βιώνουν ότι ακριβώς σημαίνει αυτό που λέμε… να είσαι στη θέση του άλλου καθώς πρέπει πια να αντιμετωπίσουν τον καινούργιο τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονται οι γονείς αλλά και οι φίλοι τους.

Η  παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και  τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρη Σεϊτάνη
Στίχοι - μουσική: Ημισκούμπρια
Σκηνικά - Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου,
Χορογραφίες- κίνηση: Εφη Καρακώστα
Παίζουν:  Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευτυχία Γιακουμή, Δημήτρης Πλειώνης,  Ευρυδίκη Ψαλτίδου, Νατάσσα Ζαγκλή

 

 

Ημέρα & Ώρα: κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. και 3.00 μ.μ.

Γενική είσοδος: 14 €

Καθημερινές οργανωμένες πρωινές παραστάσεις & ειδικές τιμές για ομάδες και σχολεία.

 

Χώρος: Θέατρο Ακαδήμεια,  Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. ταμείου: 210-5125600