Αρχική σελίδα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ηλεκτρισμός βλάπτει τον ύπνο μας;

Ο ηλεκτρισμός βλάπτει τον ύπνο μας;

Την τελευταία εικοσαετία αρκετές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι ο ύπνος και η υγεία μας γενικότερα επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, οι οποίες εκπέμπονται από κάθε ηλεκτρική συσκευή από την οποία διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δυνατόν να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και να χαλαρώσουμε εξαιτίας του ηλεκτρισμού και πόσο ηλεκτρικά «μολυσμένα» είναι το σπίτι μας;

 

Ηλεκτρικές συσκευές

Έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με έρευνες, ότι άνθρωποι  που το κρεβάτι τους ήταν απέναντι από τοίχο με τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού εμφάνισαν δυσκολίες στον ύπνο και συμπτώματα κόπωσης. Έχει σημασία τι βρίσκεται στον τοίχο απέναντι στο κρεβάτι και θα πρέπει να μην υπάρχουν εκεί ή κοντά στο κεφάλι συσκευές με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως κλιματιστικό, τηλεόραση, στερεοφωνικό, φορτιστές, ηχεία κτλ. Προτιμήστε συσκευές με μπαταρίες, π.χ. ρολόι ή ραδιόφωνο.

 

Ηλεκτρική μόλυνση

Έχετε ακούσει για την ηλεκτρική μόλυνση; Προκύπτει από τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών μέσα σε κλειστά δωμάτια, που οδηγούν στη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού και θετικών ιόντων. Η αλήθεια είναι ότι στα σπίτια μας λειτουργούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές 24 ώρες το 24ωρο, δίνοντας διαρκή ακτινοβολία. Τι μπορείτε να κάνετε; Αερίστε το δωμάτιο και σβήνετε τις συσκευές που δεν χρειάζεστε και ιδιαίτερα τη νύχτα. Χρησιμοποιείτε πατώματα που δεν συσσωρεύουν ηλεκτροστατικά φορτία, επιλέξτε φυσικά υλικά, όπως κεραμικό, πέτρα και ξύλο και όχι μοκέτα ή συνθετικά πατώματα.

 

Κρεβάτι και στρώμα

Υπάρχει η άποψη ότι επειδή τα μεταλλικά αντικείμενα επηρεάζονται από τα ηλεκτρικά φορτία, είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε σε ξύλινο κρεβάτι και σε στρώματα από λάτεξ, που δεν περιέχουν ελατήρια.

 

Λάμπες φθορίου ή αλογόνου

Έχει αναφερθεί ότι οι λάμπες φθορίου ή αλογόνου εκπέμπουν αρκετή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και προκαλούν πονοκεφάλους και ενοχλήσεις. Καλό είναι να μη βρίσκονται κοντά στο κεφάλι στο διάβασμα ή τον ύπνο.

 

Ο ηλεκτρισμός δεν μπορεί να βγει από τη ζωή μας και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως, εκτός από οικονομία, θα έχουμε καλύτερη υγεία με μια σωστή και περιορισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Νοεμβρίου 2011