Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Brownies με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Brownies με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Φτιάξτε ακαταμάχητα brownies με σοκολάτα, αμύγδαλα και φιστίκια για υπέροχη γεύση όλες τις ώρες!

 

                 Υλικά

  • 350 γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 25 γρ.φυστίκια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλα σε φέτες
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

 

1. Λιώστε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπέν μαρί, ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε το μίγμα αυγών και ζάχαρης στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Ρίξτε στο μίγμα λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι,προσέχοντας να μη σβολιάσει, ενώ ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίξτε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.

4. Βουτυρώστε ένα ταψί 23 εκ. και ρίξτε μέσα το μίγμα σας, απλώστε το και ψήστε για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα είναι έτοιμο όταν έχει φουσκώσει και όταν βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του, βγαίνει στεγνό.

5. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το ταψί να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν κόψετε. Στη συνέχεια, κόψτε σε περίπου 20 κομμάτια μέσα στο ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 5 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...