Αρχική σελίδα Βιβλίο "O Βασίλης κι ο Άι Βασίλης" της Ελένης Λιντζαροπούλου

"O Βασίλης κι ο Άι Βασίλης" της Ελένης Λιντζαροπούλου

altΥπάρχει στ’αλήθεια ο Άγιος Βασίλης; Η συγγραφέας, «κολληµένη στον τοίχο» ως εκπρόσωπος των µεγάλων από τον µικρό Βασίλη, τον απόλυτα απαιτητικό και αµφισβητία βαφτισιµιό της, και αναλογιζόµενη την «δύσκολη» στιγµή των απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στις ερωτήσεις των παιδιών αποφάσισε να µιλήσει γι αυτό το πάντα επίκαιρο και «καυτό» θέµα.

Έτσι απαντάει µε αλήθεια και αγάπη –µόνο έτσι γίνεται– για να βγει και εκείνη από την δύσκολη θέση αλλά και για να ξαλαφρώσει όσους από εµάς έχουµε έρθει στην θέση της, και είµαστε πολλοί.

Στις σελίδες του βιβλίου, µαζί µε τον Βασίλη, µαθαίνουν όλοι -και οι µεγάλοι- την ιστορία του Άι Βασίλη αλλά και του Santa Claus. Μαθαίνουν πώς γεννήθηκε η σχέση των δύο µε τα παιδιά και ανακαλύπτουν την αληθινή απάντηση στο ερώτηµα: «Υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Μαρίας Πεονά που µε τον υπέροχο χρωστήρα της, κατάφερε να εκφράσει –µε σπάνια ευαισθησία και αγάπη – µέσα από λαµπερά χρώµατα και προσιτές εικόνες για τα παιδιά όλα όσα ήθελε να πει η συγγραφέας. "Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης»

 

Συγγραφέας: Ελένη Λιντζαροπούλου
Εικονογράφηση: Μαρία Πεονά
Εκδόσεις: Παρρησία
Τιµή: 8€ (με σκληρό εξώφυλλο)