Αρχική σελίδα Παλαιότερα Ανοιχτή ημερίδα του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. στη Λάρισα

Ανοιχτή ημερίδα του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. στη Λάρισα

altΟ Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  διοργανώνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:30, εκδήλωση–ημερίδα με θέμα: «Φροντίζουμε, επενδύουμε και ζούμε τη σχέση με τα παιδιά μας».

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τη ανάγκη της επικοινωνίας και  συμφιλίωσης όλων των μελών της οικογένειας, πέρα και πάνω από τα φύλα, με επίκεντρο το παιδί. Να εντοπίσει τις πιο συνηθισμένες αλλαγές συμπεριφοράς στο παιδί μετά από μια τραυματική εμπειρία, που μπορεί να σημαδέψει την εξέλιξη και την ομαλή ανάπτυξή του (θάνατος, διαζύγιο, ενδοοικογενειακή βία).

Στόχος και αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην ισότιμη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, ώστε να βελτιωθεί η σχέση γονέων - παιδιών και να προληφθεί έτσι η εκδήλωση προβλημάτων στα παιδιά.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

Γονείς, οι οποίοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους στο γάμο, σε γονείς που  βρίσκονται σε φάση διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αλλαγών στα παιδιά, και στα ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα και το ρόλο τους ως γονείς.

Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλευτικές/ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, σε άτομα και οικογένειες, που εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι οποίες συνδέονται με διάφορες αιτίες.

Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αντιμετωπίζουν τον απόηχο των ψυχολογικών προβλημάτων των μαθητών τους, των οποίων οι γονείς έχουν διάσταση απόψεων για την ομαλή και ισορροπημένη ανατροφή τους.

 

Εισηγητές

Μαρία Ζαφειρίου, Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ Λάρισας, Συντονισμός
Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος (τ.Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής)       
Ευαγγελία Κλείτσα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Μαρία Νατσιούλη, Κοινωνική Λειτουργός

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30: Προσέλευση – Εγγραφές
19:00: Εισαγωγή – Παρουσίαση –Συντονισμός, Μαρία Ζαφειρίου-Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ Λάρισας
19:15: Προκλήσεις της παιδικής ηλικίας και ο ρόλος των γονέων, Βάγια Παπαγεωργίου - Παιδοψυχίατρος (τ. επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής.)
19:30: Η παρουσία και ο ρόλος  της μητέρας και του πατέρα στη διαμόρφωση της ταυτότητας του παιδιού, Ευαγγελία Κλείτσα – Συμβουλευτική Ψυχολόγος
19:45: Γονείς εντός και εκτός γάμου: Δύο διαφορετικές γνώμες – δύο διαφορετικοί  κόσμοι. Τι σημαίνει αυτό για τα παιδιά; Μαρία Νατσιούλη – Κοινωνική Λειτουργός
20:00: Συζήτηση - Συμπεράσματα

 

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί τμήμα μιας σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων της μκο ΓΟΝ.ΙΣ. ενώ ταυτόχρονα είναι η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ Λάρισας, νέου μέλους της οικογένειας των Συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012
Ώρα: 18:30 -20:30
Χώρος: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28 Λάρισα
Eπικοινωνία: ΓΟΝ.ΙΣ. Λάρισας  τηλ  2410-530386, 2410-233137, www.gonis.gr, Δίκτυο ΠΑΙΔΙ - ΓΟΝ.ΙΣ. μη κυβερνητική οργάνωση, τηλ. 210-32 51 850, 693 24 19 799

 

Η Είσοδος είναι ελεύθερη