Αρχική σελίδα Παλαιότερα Παιδιά, δημιουργήστε ένα βίντεο για τις νευροεπιστήμες!

Παιδιά, δημιουργήστε ένα βίντεο για τις νευροεπιστήμες!

altΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να στείλουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας (μέχρι 10 λεπτά) σχετικό με τις νευροεπιστήμες. Το βίντεο που θα επιλεγεί θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου και ο νικητής θα παραλάβει τη σειρά εκπαιδευτικών οδηγών του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να είναι μια μικρή ιστορία, μια θεατρική  παράσταση, ένα κόμικ ή μια μουσική σύνθεση, αρκεί η θεματολογία του να αντλείται από τις νευροεπιστήμες (νευρικό σύστημα, εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός, συμπεριφορά, επικοινωνία μεταξύ νευρώνων, αντίληψη του περιβάλλοντος, ερμηνεία των εισερχόμενων πληροφοριών, αποστολή εντολών στα διάφορα όργανα, διαταραχές/ασθένειες του νευρικού συστήματος κ.λπ.). Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ατομικά ή σε ομάδες. 

Τα βίντεο θα αξιολογηθούν από νευροεπιστήμονες - καθηγητές Πανεπιστημίου ή ερευνητές - και θα επιλεγεί ένα με βάση την πρωτοτυπία του, την επικαιρότητά του και τις προεκτάσεις του για τις νευροεπιστήμες και την κοινωνία. Το βίντεο που θα επιλεγεί θα παρουσιαστεί στην ανοικτή στο κοινό εκδήλωση για το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 12 Μαρτίου 2012. Το επιλεγμένο βίντεο μπορεί να έχει θέμα ανεξάρτητο από αυτό της εκδήλωσης, σχετικό όμως με τις νευροεπιστήμες. Μετά την επιλογή του, το νικητήριο βίντεο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο επιλεγμένος μαθητής (ή ομάδα μαθητών) κατοικεί εκτός Αθηνών, θα καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής αυτού, καθώς και ενός συνοδού γονέα στην Αθήνα την ημέρα της εκδήλωσης.

 

Σημαντικές επισημάνσεις

- Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του υλικού είναι η 10η Φεβρουαρίου 2012. (σφραγίδα ταχυδρομείου)
- Oι μαθητές μπορούν να στείλουν τα βίντεο με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π. Φάληρο, υπόψιν κας Ε. Γαρδίκη ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να αναγράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε εμφανές σημεί
ο.
- Ο επιλεγμένος μαθητής (ή ομάδα μαθητών) θα παραλάβει τη σειρά εκπαιδευτικών οδηγών του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, Τηλέφωνο: 210 9469 600, www.eugenfound.edu.gr

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου 2012