Αρχική σελίδα Προτάσεις Αγοράς Mastos - η εφαρμογή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού

Mastos - η εφαρμογή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού

Η νέα εφαρμογή Mastos για iPhone και iPad έρχεται για να ενημερώσει δωρεάν τις γυναίκες για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, για  τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν  την ανάπτυξη της νόσου, συστήνει μέτρα προφύλαξης και τονίζει την σημασία της τακτικής αυτοεξέτασης και της μαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις τακτικές επισκέψεις σε κλινικό ιατρό.

Η εφαρμογή διδάσκει στις γυναίκες την σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά κατανοητά βήματα και σχετικές εικόνες,κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σημάδια της νόσου αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουν. Επιπλέον περιέχει σύντομο εκπαιδευτικό video για την πληρέστερη κατανόηση της τεχνικής της αυτοεξέτασης προκειμένου οι γυναίκες να ολοκληρώνουν ορθά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τη διαδικασία. 

Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να θέσουν υπενθυμίσεις, τόσο για την μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους, όσο και για την μαστογραφία τους. Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα η γυναίκα λαμβάνει στο κινητό της σχετική ειδοποίηση, ώστε να ενσωματώσει στην καθημερινότητά της τον τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού,  που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

H πρωτοβουλία για τη μεταφορά της μάχης ενάντια στον καρκίνο του μαστού και στο πεδίο των νέων τεχνολογιών ανήκει στη Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, επικεφαλής της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας (www.aktinotherapeia.com ) και στην εταιρεία ANADELTA (www.anadelta.gr ).

Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν όλες οι γυναίκες δωρεάν εδώ.

 

Θυμίζουμε:

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο. H άποψη ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία βρίσκει στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού την καλύτερη εφαρμογή της. Η πρώιμη ανίχνευση του συμβάλει στην επιβίωση της ασθενούς αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. Ο καρκίνος μαστού είναι περίπτωση καρκίνου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης.