Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μύδια με σως από κάρι

Μύδια με σως από κάρι

Φτιάξτε ένα θαλασσινό μενού με έντονη γεύση, με κάρι, κρέμα γάλακτος και άρωμα κρασιού.

 

       Υλικά

  • 32 μύδια καθαρισμένα
  • 1 1/2 κούπες λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ασκαλώνια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπα βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κάρι
  • 1/4 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

 

1. Σε κατσαρόλα σωτάρετε τα ασκαλώνια και το σκόρδο στο κρασί σιγοβράζοντας. Στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα και το κάρι και ανακατέψτε.

2. Αφού δέσει η σως, ρίξτε τα μύδια και κλείστε το καπάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα μύδια σε ένα μπολ, ενώ αφήνετε τη σως στην κατσαρόλα.

3. Ρίξτε στη σως το βούτυρο, ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά. Όπως είναι ζεστό, ρίξτε μέσα το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε ελαφρά.

4. Σερβίρετε ζεστό αμέσως, βάζοντας σε ένα πιάτο τα μύδια και περιχύνοντας με τη σως.

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης:  19 Μαρτίου 2012