Αρχική σελίδα Βιβλίο Γιορτή για το Παιδικό Βιβλίο στο Σπίτι της Χαράς

Γιορτή για το Παιδικό Βιβλίο στο Σπίτι της Χαράς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Σπίτι της Χαράς διοργανώνει μια ολοήμερη γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 από τις 10.30 το πρωί.

 

Στον φιλόξενο χώρο του, το Σπίτι της Χαράς περιμένει τα πιαδιά με πολλές εκπλήξεις, εμψυχωτές και συγγραφείς για παραμύθια, παιχνίδια, αταξίες, δώρα και χαμόγελα. Με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, τα παιδιά μπαίνουν επίσης σε μια μεγάλη κλήρωση με δώρο 1 μεγάλο οικολογικό κουκλόσπιτο της Plan Toys και 5 βιβλία με τίτλο "Οι αγριόκυκνοι" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν των Εκδόσεων Αερόστατο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στις 10.30 ο συγγραφέας Γιώργος Παναγιωτάκης μέσα από ένα συναρπαστικό θεατρικό παιχνίδι θα μας γνωρίσει τους ήρωες της σειράς των βιβλίων "Αταξίες στην τάξη" (εκδόσεις Κέδρος) και θα μας θυμίσει ότι το καθημερινό παιχνίδι της γνώσης μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό. (Για παιδιά 7+).

Στις 12.00 η αφηγήτρια Εύη Γεροκώσταθα μας ξεναγήσει σε... Παραμυθογραμμένες ιστορίες της λογοτεχνίας από μεγάλους για... μικρούς και θα μας αποκαλύψει αν μπορεί ένα κόκκινο μπαλόνι να κρύβει κινδύνους, αν μπορεί ένα κατάστημα να πουλάει ανέμους ή αν μπορεί ένας κροκόδειλος να κλάψει και μια πέτρα να ονειρευτεί. (Για παιδιά 5+).

Kαι στις 13.30 oεμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος θα... λύσει τα μάγια της κακιάς μητριάς που μεταμόρφωσε 11 πριγκιπόπουλα σε "Αγριόκυκνους" (εκδόσεις Αερόστατο) και έδιωξε την αδελφή τους από το παλάτι, θυμίζοντάς μας ένα από τα ωραιότερα παραμύθια όλων των εποχών με την υπογραφή του Χαν Κρίστιαν Άντερσεν. (για παιδιά 6+)

 

Πληροφορίες

Ημέρα & ώρα: Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 από τις 10.30 το πρωί

Το Σπίτι της Χαράς, Παιδικό βιβλιοπωλείο-παιχνιδοπωλείο, πεζόδρομος 2ας Μαίου 3, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ. 210 9311133, www.tospititisxaras.gr