Αρχική σελίδα Βιβλίο Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Οι Εκδόσεις Διάπλαση γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με πλούσιες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Λάρισα, με βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά εργαστήρια.

 

Σάββατο 31 Μαρτίου - Βιβλιοπωλείο Παράθυρο

Μπορούν ένας καρχαρίας κι ένας λύκος να συναντηθούν κάπου; Ναι, ναι μπορούν!
Οι Εκδόσεις Διάπλαση και η Χαρά Κατσαρή σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δύο βιβλίων "Καρχαριακοί Αγώνες" και "Ένας λύκος ποιητής" που ανήκουν στην ολοκαίνουρια σειρά Ζωηρά Μουσούδια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας και ο Λούπο ο καλλιτέχνης λύκος θα ζωντανέψουν σε μια κουκλοθεατρική παράσταση γεμάτη απρόοπτα. Όλα αυτά δεν θα γίνουν ούτε στο βυθό, ούτε στο δάσος. Θα γίνουν στο βιβλιοπωλείο ʽΠαράθυροʼ το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12:30 το πρωί.
Βιβλιοπωλείο Παράθυρο, Μαυρομιχάλη 5 Αθήνα. Τηλ. 210 3601365
 

Κυριακή 1 Απριλίου- Λάρισα

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου διοργανώνεται μεγάλη γιορτή για την προστασία του περιβάλλοντος, βασισμένη στο βιβλίο της Χρυσάνθης Καραίσκου, «Δωσʼ μου μια! δεύτερη ευκαιρία» των εκδόσεων Διάπλαση την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στις 11.30 π.μ.

Η συγγραφέας μαζί με την παιδαγωγό Λητώ Τσακίρη και ομάδα παιδιών θα παρουσιάσουν το βιβλίο με ένα μοναδικό θεατρικό – μελοποιημένο δρώμενο. Θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι και έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο περιβαλλοντολόγος κ. Στέργιος Παπαευθυμίου.

Οι Περιβαλλοντικές Δράσεις και Δραματοποιήσεις γίνονται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής του  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ "Σώστε τη γη μας - είναι το σπίτι μας" και με την συμβολή  του Παιδικού τμήματος της HELMEPA Ελλάδος.

Αίθουσα εκδηλώσεων ΟΥΗΛ - Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζη γωνία