Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών Φροντίδα για τα νύχια του μωρού

Φροντίδα για τα νύχια του μωρού

Η φροντίδα των νυχιών του μωρού δεν είναι πολύπλοκη υπόθεση, αν και συχνά μπορεί να αγχώσει τους γονείς ότι πρέπει να κόψουν τα τρυφερά μικροσκοπικά νυχάκια του μωρού τους. 

Στα καταστήματα θα βρείτε ειδικά ψαλιδάκια με στρογγυλεμένες άκρες που είναι ιδανικά για την περίπτωση, ενώ εάν δεν νιώθετε άνετα με το ψαλιδάκι, θα μπορούσατε μια μαλακή λίμα. Η χρήση του νυχοκόπτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή και δεν ενδείκνυται. Το ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες βοηθά να μην τραυματιστεί το μωρό ακόμη κι όταν κάνει κάποια απότομη κίνηση.

Η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τα νύχια του μωρού είναι μετά το μπάνιο, που το μωρό έχει χαλαρώσει και τα νυχάκια είναι ακόμη πιο μαλακά. Εάν το μωρό είναι ανήσυχο, δοκιμάστε να τα κόψετε στον ύπνο του.

Καλό είναι τα νυχάκια του να είναι κομμένα κοντά, καθώς όταν είναι πολύ μωρό, οι κινήσεις του είναι αρκετά αδέξιες και μπορεί να τραυματίσει ή να γδάρει τον εαυτό του ή όσους το αγκαλιάζουν, χωρίς να το καταλαβαίνει.

Όσο το μωράκι είναι πολύ μικρό, λίγων εβδομάδων, τα νυχάκια των χεριών μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα και ίσως χρειαστούν κόψιμο ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα. Τα νυχάκια των ποδιών μεγαλώνουν πιο αργά και συνήθως είναι πολύ πιο μαλακά και ίσως χρειαστούν κόψιμο μόνο μια φορά τις δύο ή τρεις εβδομάδες. Συχνά τα νύχια αυτά είναι τόσο μικρά και μαλακά, που δείχνουν σαν να είναι εσωτερικά, αλλά το κόκκινο ή σκληρό δέρμα γύρω τους δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ όσο μεγαλώνει το μωρό, γίνονται πιο σκληρά και πιο καλοσχηματισμένα.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 10 Φεβρουαρίου 2012

Διαβάστε επίσης...