Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Όλοι για έναν και ένας για όλους»... στη Μικρόπολις 2012

«Όλοι για έναν και ένας για όλους»... στη Μικρόπολις 2012

Το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ γνώσης, ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης ανοίγει τις πόρτες του για 3η συνεχή χρονιά από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένα πρότυπο διαδραστικό πάρκο περιμένοντας γονείς και παιδιά ηλικίας 2-13 ετών στις γειτονιές του.

Πως ένα χάρτινο καράβι γίνεται καπέλο; Είναι οι δροσοσταλίδες οι σελιδοδείκτες μιας βόλτας στο δάσος; Τι είναι ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων και κάποιοι το ονομάζουν «Χμ»; Τι κοινό έχει η κομποστοποίηση με τα «Μουσικομαγειρέματα» ενός θρεπτικού πρωινού και τις μαγικές τσαγιέρες; Ήταν η φλογερή φρυκτωρία το διαδίκτυο της αρχαιότητας; Πως ξεκίνησε η ζωή στην αρχέγονη θάλασσα και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους ήχους των θαλάσσιων θηλαστικών; Τι γνωρίζουμε για το θαύμα του ανθρώπινου σώματος; Είναι η αλληλεγγύη αναγκαία συνθήκη ύπαρξης και συνύπαρξης; Πως παίζεται η νερένια σκυταλοδρομία; Υπάρχει σήμανση στους δρόμους κυκλοφορίας του μικρόκοσμου; Υπάρχουν άραγε ομιλούντα δάση από καρτούν και κόμικς;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα, απαντήσεις δίνει στους μικρούς της φίλους, η Μικρόπολις, το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ γνώσης, ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης. Για 3η συνεχή χρονιά η “πόλη θαύμα” εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα. Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους», περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.

Παιχνίδι, χρώματα, μουσική, φαντασία και θετική ενέργεια συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας πρότυπης παιδικής πόλης φτιαγμένης από: εμπνευσμένες θεματικά γειτονιές και γωνιές, ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές διαδρομές, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου, δράσης και εξερεύνησης, ποικίλες εγκαταστάσεις υπαίθριων εκπαιδευτικών και αθλητικών παιχνιδιών, σπάνια δάση ζωγραφικών έργων και κατασκευών, πολυάριθμες ψυχαγωγικές, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας. Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Μικρόπολις 2012 εξασφάλισε αποκλειστικά για τους επισκέπτες της μια ευρεία κατηγορία δώρων -με κορυφαία την κλήρωση ενός ταξιδιωτικού πακέτου για 3 οικογένειες σε δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς- και άφθονες άλλες εκπλήξεις.

Ανανεωμένη και με ακόμη πιο πλούσια θεματολογία, η Μικρόπολις 2012 αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας, καθώς φέτος απαρτίζεται από 8 θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και 4 Γωνιές και συγκεκριμένα: της “Φύσης”, της “Οικογένειας”, της “Στοργής”, της “Οδικής Ασφάλειας”, της “Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας”, της “Υγιεινής”, της “Δροσιάς και του Παιχνιδιού”, της “Ψυχαγωγίας”, της “Γεύσης”, του “Μελιού”, της “Δημιουργίας” και του “Βιβλίου”.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Κέδρος, Λιβάνης, Τετράγωνο, Ψυχογιός. Μία μοναδική στο είδος της έκθεση, που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων -όπως η διαδραστική αφήγηση επιλεγμένων παιδικών βιβλίων από  αγαπημένους συγγραφείς- με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης και την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Επιπλέον, φέτος οι επισκέπτες της Μικρόπολις έχουν την ευκαιρία να “Δώσουν αξία στο αχρησιμοποίητο!", συμμετέχοντας στη δράση του Babyfeat: να χαρίσουν και να ανταλλάξουν  βρεφικά και παιδικά είδη (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, αξεσουάρ, έπιπλα) που δεν είναι χρήσιμα πια. Όλα αυτά που είναι κρίμα να μένουν στο πατάρι ή στην αποθήκη, γι αυτό φέρτε τα μαζί σας στη Μικρόπολις για να τα χαρίσετε και να τα ανταλλάξετε στη γειτονιά της Στοργής.
 

Συνεπής στη διάδοση οικουμενικών αξιών, η 3η Μικρόπολις υποστηρίζει τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Το 2012 έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού, γι’ αυτό ως βασικό θέμα της φέτος επιλέχθηκε το διάσημο σύνθημα του κλασσικού Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

 

 

Με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων φορέων
Το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα της Μικρόπολις 2012 περιλαμβάνει καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ευρηματικά διαδραστικά εργαστήρια, με θέματα εμπνευσμένα από το περιβάλλον, τις επιστήμες, την αλληλεγγύη, την υγεία, την ευεξία, την παιδεία και τον πολιτισμό, που φέρουν την υπογραφή:
του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, της WWF Ελλάς, της ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, της ACTIONAID Ελλάς, της UNICEF, των Παιδικών Χωριών S.OS., των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, του Δικτύου Μεσόγειος SOS, της Monachus – Monachus (MοM), της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της ΕΔΡΑ - (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων), της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Μ.Κ.Ο. ΓΟ.ΝΙΣ, του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», του επιστημονικού δικτύου «Δια-Της-Τροφής», της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, του Μουσείου Πειραμάτων, του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση», της ομάδας Science & Art – (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ), του Ευτύχη Μπλέτσα (πρότυπο μάθημα διατροφής «Μουσικομαγειρέματα»), της Lets Go Green, του Allou! Fun Park, της Fantasia Party, της Plasteliniland, του εργαστηρίου κούκλας «Μαιρηβή», του Κέντρου Μελέτης Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών κ.α.Με ελεύθερη είσοδο για σχολεία & ΑμΕΑ και 60% μειωμένο εισιτήριο για πολύτεκνους & άνεργους
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως κοινωνικά υπεύθυνη διοργάνωση η Μικρόπολις παρέχει δωρεάν είσοδο σε όλα τα σχολεία και τα ΑμΕΑ, ενώ μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί και πάλι για την ενίσχυση του έργου ενός αναγνωρισμένου κοινωνικού φορέα. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τα Παιδικά Χωριά S.O.S, ενώ προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο κατά 60% (2 € το άτομο, αντί για 5 €) όχι μόνο για τους πολύτεκνους, αλλά και για τους άνεργους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

•Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

•Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

 

Εισιτήρια – Προπώληση:

• Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία και ΑμΕΑ

• Γενική είσοδος: 5 € το άτομο (από 2 ετών και πάνω)

• Πολύτεκνοι και άνεργοι: 2 € το άτομο (με την προσκόμιση σχετικής κάρτας)

• Προπώληση: www.viva.gr  

 

Τοποθεσία - πρόσβαση:«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ.  Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – έξοδος από οδό Περσεφόνης.

 

Προσοχή: Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις. Εξαιρούνται οι εκπρόσωποι φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και εκθετών καθώς και οι δημοσιογράφοι, εφόσον έχουν ενημερώσει τους διοργανωτές για την προσέλευσή τους.

 

Δείτε περισσότερα στο www.mikropolisfestival.gr

 

Το mamakid.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Μικρόπολις 2012

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: Σεπτέμβριος 2012