Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Δικαιολογίες για να μη γυμνάζεστε και πώς να τις ξεπεράσετε

Δικαιολογίες για να μη γυμνάζεστε και πώς να τις ξεπεράσετε

Θα θέλατε να γυμνάζεστε, αλλά η καθημερινότητα σας καταπίνει τον χρόνο σας; Ζηλεύετε την ελεύθερη φίλη σας που μπορεί και κάνει 3 φορές την εβδομάδα pilates και θα θέλατε το σφιχτό σώμα της; Θεωρείτε ότι θέλετε να γυμναστείτε, αλλά υπάρχουν παράγοντες που δεν σας αφήνουν, όπως ο περιορισμένος χρόνος, οι οικογενειακές υποχρεώσεις ή η κόπωση; Σας έχουμε τις απαντήσεις για να ξεπεράσετε όλα αυτά τα εμπόδια και να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Η σύγχρονη καθημερινότητα μιας μαμάς, είτε εργαζόμενης είτε όχι, είναι οπωσδήποτε μια ατελείωτη λίστα από υποχρεώσεις, που ξεκινούν από το πρωί και τελειώνουν (αν τελειώσουν!) το βράδι. Περιλαμβάνουν τη φροντίδα της οικογένειας, του σπιτιού, εργασιακές υποχρεώσεις, μετακινήσεις και παντός είδους διεκπαιρεωτικές εργασίες! Πού να βρεθεί λοιπόν χρόνος και ενέργεια για γυμναστική; Κι όμως, εμείς σκεφτήκαμε πώς μπορείτε να υπερβείτε τις (εύλογες) δικαιολογίες που μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό και έτσι να μπορέσετε να καταφέρετε να κάνετε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας: τη συστηματική σωματική άσκηση, που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα!

 

 

Δεν έχω χρόνο

Όλοι μας έχουμε 168 ώρες την εβδομάδα. Το ότι κάποιοι καταφέρνουν και βρίσκουν το χρόνο για να γυμναστούν, σημαίνει ότι φροντίζουν να τον βρουν και να τον αξιοποιήσουν, πιθανότατα θυσιάζοντας άλλα πράγματα. Εάν είναι για εσάς προτεραιότητα, θα καταφέρετε να «ανακαλύψετε» το παραθυράκι του χρόνου που χρειάζεται για να γυμναστείτε, να βρείτε λύσεις και θα μπορέσετε να παραιτηθείτε από κάτι άλλο.  Αρκεί να σκεφτείτε πόσο καλό κάνετε στον εαυτό σας.

 

Προσέχω το μωρό

Εάν η γυμναστική είναι σημαντική για εσάς και την καλή ποιότητα ζωής σας, θα βρείτε σίγουρα έναν τρόπο, ακόμη κι όταν πρέπει να προσέχετε ένα μωρό ή ένα παιδάκι όλο το 24ωρο. Εάν δεν υπάρχει η πρακτική ή οικονομική δυνατότητα να κρατήσει κάποιος το μωρό για 1 ώρα για 2-3 φορές την εβδομάδα ώστε να γυμναστείτε, θα το κάνετε όσο είστε μαζί με το μωρό! Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι όσο το μωρό παίζει δίπλα σας, να βάλετε ένα DVD με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ή να γυμναστείτε παίζοντας με το μωράκι σας! Εκμεταλλευτείτε την ώρα που κοιμάται μέσα στην ημέρα ή μόλις το κοιμίσετε για βράδι. Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα, θα σας βοηθήσει πολύ αν έχετε κάποιο βασικό εξοπλισμό στο σπίτι, όπως βαράκια, σχοινάκι, μπάλα γυμναστικής ή για μεγαλύτερο budget στατικό ποδήλατο ή διάδρομο. Θα είστε ένα ωραίο θέαμα για το μωράκι σας που θα σας κοιτάζει  έκπληκτο ή χαμογελαστό από ρηλάξ ή το πάρκο του!

Επίσης, μπορείτε να βρείτε μια φίλη που έχει επίσης παιδί ή μωρό και να κρατάτε εναλλάξ  τα μωρά για να κάνετε εκ παραδρομής τη γυμναστική σας!

 

Είμαι κουρασμένη

Οπωσδήποτε αν είστε μαμά ενός νεογέννητου βρέφους και θηλάζετε, είστε απόλυτα δικαιολογημένη να είστε κουρασμένη και σίγουρα χρειάζεστε πρωτίστως ξεκούραση. Εάν, όμως, έχετε αφήσει πίσω σας τα ξενύχτια των πρώτων μηνών του μωρού σας, ίσως μπορείτε να βρείτε κάποια λύση. Επιλέξτε ήπιες ασκήσεις, όπως διατάσεις, yogaή pilates και ασχοληθείτε για μισή ώρα μερικές φορές την εβδομάδα, τόσο ώστε να νιώθετε μετά αναζωογονημένη και όχι κουρασμένη. Η γυμναστική αυτή θα σας δώσει επιπλέον ενέργεια και θα νιώσετε καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά!

 

 

Πάνω από όλα, σκεφτείτε θετικά και αντιστρέψτε τις παραπάνω αιτιολογίες/δικαιολογίες, για παράδειγμα:

 

Αντί να πείτε          Πείτε
Δεν έχω χρόνο   Θα βρω λίγο χρόνο για να αφιερώσω στον εαυτό μου.
Είμαι ήδη κουρασμένη και φοβάμαι ότι η γυμναστική θα με κουράσει περισσότερο   Θα γυμναστώ όσο νιώθω ότι δεν κουράζομαι πολύ και για να αναζωογονηθώ.
Φροντίζω την οικογένειά μου και δεν υπάρχει χρόνος για μένα.   Δικαιούμαι λίγο χρόνο την εβδομάδα για μένα και περιμένω την κατανόηση των υπόλοιπων μελών της οικογένειας για αυτό.
Ντρέπομαι να πάω στο γυμναστήριο έτσι όπως έχω παχύνει.   Θα είμαι άνετη και με τη γυμναστική θα νιώθω ακόμα πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο αισιόδοξη και θα έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

Μην ξεχνάτε ότι έτσι θα επωφεληθείτε τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά και ότι θα ωφεληθούν και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι, αφού θα νιώθετε εσείς καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα δίνετε και ένα πολύ καλό παράδειγμα στα παιδιάς σας και στους γύρω σας!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28/2/2013

Διαβάστε επίσης...