Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών Παιχνίδια για διασκεδαστική γυμναστική με το παιδί σας!

Παιχνίδια για διασκεδαστική γυμναστική με το παιδί σας!

Ξέρατε ότι απλά και αγαπημένα παιχνίδια είναι εξαιρετικά εργαλεία για την κίνηση του παιδιού και τον συντονισμό των κινήσεών του; Δείξτε του, παίξτε μαζί του, κινηθείτε, ιδρώστε, γυμναστείτε, εξελιχθείτε και… πάνω από όλα διασκεδάστε!

 

Κουτσό

Είτε έξω στο πάρκο, στο πεζοδρόμιο είτε στο σαλόνι, πηδήστε με κουτσό στο ένα πόδι και μετά στο άλλο από ένα σημείο στο άλλο και ενθαρρύνετε το παιδί να το κάνει! Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει με την ηλικία του παιδιού (μεγαλύτερη απόσταση στο ένα πόδι κτλ.).

 

Σκοινάκι

Αν είστε 3 άτομα, οι δύο κρατούν το σκοινάκι και το γυρνούν όσο το παιδί στη μέση πρέπει να πηδήξει. Αν είστε μόνο δύο, μπορείτε να δέσετε τη μία άκρη σε σταθερό σημείο. Ο συντονισμός, η ετοιμότητα, η αλτικότητα και τα αντανακλαστικά του παιδιού θα βελτιωθούν σίγουρα μετά από αυτό το παιχνίδι!

 

Μπάλα

Το πέταγμα και το πιάσιμο  μιας πλαστικής μπάλας μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση για έναν ενήλικα, όμως για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας είναι σκέτη πρόκληση! Θα πρέπει να υπολογίσει πού θα πάει η μπάλα, πώς να κινηθεί προς αυτή και πώς και πόσο θα ανοίξει τα χέρια του για να την πιάσει. Σκέτη σπαζοκεφαλιά, αφού ο συντονισμός ματιού-χεριού έχει πολύ ακόμα μέχρι να τελειοποιηθεί! Παίξτε πασούλες και προπονηθείτε!

 

Ισορροπία σε μαξιλάρι

Δεν δυναμώνει μόνο η κίνηση τους μυς μας! Η αίσθηση και η επίτευξη της ισορροπίας είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία και χρειάζονται πολλά για να την πετύχουμε, από τον εγκέφαλο ως τους μύες μας. Για να βοηθήσετε τα παιδιά, παίξτε το εξής διασκεδαστικό παιχνίδι: βάλτε στο πάτωμα ένα μικρό μαξιλάρι. Πείτε στο παιδί να ανέβει και να σταθεί με το ένα του πόδι για κάποιο χρονικό διάστημα, π.χ. 20 δευτερόλεπτα, αλλά για να γίνει πιο διασκεδαστικό, μπορείτε να του πείτε να προσπαθήσει να ισορροπήσει μέχρι να τελειώσει ένα συγκεκριμένο τραγουδάκι! Δοκιμάστε κι εσείς, δεν είναι καθόλου εύκολο όσο ακούγεται!!! Κάντε διαγωνισμό ποιος ισορροπεί για περισσότερη ώρα!

 

Πιάσε τα δάχτυλά σου!

Παιχνίδι, που στην πραγματικότητα είναι μια εξαιρετική διάταση των μυών! Καθίστε κάτω με τεντωμένα πόδια μπροστά και πείτε στο παιδί ότι προσπαθείτε να πιάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας! Δεν μπορείτε; Δεν πειράζει, λυγίστε λίγο τα γόνατα και μείνετε για λίγο έτσι. Ξαναδοκιμάστε τις επόμενες ημέρες.

 

Πήδα ψηλά!

Τα παιδιά ξετρελαίνονται να πηδούν συνέχεια στο τραμπολίνο… που υπάρχει σπίτι σας! Εννοούμε φυσικά το κρεβάτι σας!!! Εξαιρετική γυμναστική, που δίνει ενέργεια και εγγυάται ατελείωτη διασκέδαση!

 

Δοκιμάστε τα δέξω, αλλά και μέσα στο σπίτι και διασκεδάστε, κινηθείτε και γυμναστείτε, μικροί και μεγάλοι!!! Βρείτε παραλλαγές, βάλτε μουσική, κρατήστε σκορ, ζητωκραυγάστε και… περάστε καλά!

Διαβάστε επίσης...