Αρχική σελίδα Νεότερα Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο "Οι πρώτοι 12 μήνες του μωρού μου" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο "Οι πρώτοι 12 μήνες του μωρού μου" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Με αφορμή την κυκλοφορία του οδηγού για νέους γονείς που υπογράφει ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος με τίτλο "Οι πρώτοι 12 μήνες του μωρού μου" από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, πραγματοποιείται εκδήλωση-συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Ο συγγραφέας θα λύσει όλες τις πιθανές απορίες απαντώντας στα ερωτήματα που απασχολούν τους νέους γονείς κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους. Στη συζήτηση συμμετέχει η ιατρική συντάκτρια του ΑΝΤ1 Φωτεινή Γεωργίου, ενώ η ηθοποιός Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές της εμπειρίες από τον ρόλο της ως μητέρας.
 

Το βιβλίο είναι ένας χρήσιμος οδηγός για τους νέους γονείς που θέλουν να κάνουν ό,τι καλύτερο για το μωρό τους και να νιώσουν ασφαλείς στον πιο υπεύθυνο ρόλο της ζωής τους. Με απλές και κατανοητές απαντήσεις ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος λύνει όλες τις απορίες των γονιών σχετικά με τη φροντίδα του παιδιού τους κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Συγκεκριμένα, θίγονται τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους νέους γονείς:

  • Η πρώτη επαφή με το μωρό
  • Το τάισμα και οι κενώσεις
  • Τα 76 πιο συχνά ερωτήματα της μάνας όταν πάει σπίτι
  • Η κινητική εξέλιξη του μωρού
  • Ο ρόλος των τρίτων προσώπων
  • Παθολογικές καταστάσεις του μωρού
  • Εμβόλια

Ο Συγγραφέας: O Καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος έλαβε την ειδικότητα του Παιδιάτρου στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εκλέχθηκε Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2001 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οργάνωσε το Νοσοκομείο «ΙΑΣΩ Παίδων» και υπηρέτησε σε αυτό ως Διευθυντής ως το 2010. Το 1998 ανέλαβε την Προεδρία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας (1997-2013) και Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Μέσης Ανατολής και Μεσογείου. Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ενώ το 2013 ανέλαβε την Προεδρία της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και πάνω από 150 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις.

 

Σημείωση: Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ή/και να συμμετάσχετε στη συζήτηση, δηλώνουν συμμετοχή στη ηλ. διεύθυνση των εκδόσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , σημειώνοντας τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ιδιότητα) και την ένδειξη ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση.