Αρχική σελίδα Παλαιότερα Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια υπόθεση για τον ντεντέκτιβ Κλουζ - Οι δύο τελευταίοι τίτλοι της κλασικής αστυνομικής σειράς για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει αστυνομικά μυστήρια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και διαγωνισμός των εκδόσεων με δώρα βιβλία.

 

 

Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ

Βρόμικα κόλπα και βρεγμένα πόδια

Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ

Μετάφραση:Μαρία Αγγελίδου

Την Όλγα τη βρήκε μεγάλη συμφορά: κάποιος γρατζούνισε άσχημα το αγαπημένο της αυτοκίνητο! Και φυσικά την υπόθεση την αναλαμβάνει ο Κλουζ, που θέλει να βοηθήσει την παλιά του φίλη. Γρήγορα ανακαλύπτει πως το αυτοκίνητο της Όλγας δεν είναι το μόνο που έχει μια μακριά γρατζουνιά στην πόρτα του οδηγού. Τα ίχνη οδηγούν στο πλυντήριο αυτοκινήτων της γειτονιάς. Και ο Κλουζ θα χρειαστεί όλη του την εξυπνάδα και όλο του το θάρρος για να διαλευκάνει το μυστήριο.

 

 

Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ

Τέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνες

Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ

Μετάφραση:Μαρία Αγγελίδου

Ο Κλουζ είναι πέρα για πέρα επαγγελματίας – και σαν όλους τους επαγγελματίες προτιμάει να κάνει τις έρευνές του σιωπηλά κι αθόρυβα, χωρίς να τραβάει την προσοχή κανενός. Μόνο που στην τελευταία του περιπέτεια αναγκάζεται να παραβεί τους ίδιους τους κανόνες του και να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και… στα φώτα της ράμπας. Γιατί στις πρόβες για το θεατρικό του σχολείου τρεις ταλαντούχοι πρωταγωνιστές εγκαταλείπουν μυστηριωδώς τους ρόλους τους. Και μόνο ένας ταλαντούχος ιδιωτικός ντετέκτιβ μπορεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο.

 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Η συνωμοσία της τσίχλας, Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο, Το μυστήριο του τσίρκου, Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, Το μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδων, Το φάντασμα του σχολείου, Η μονομαχία των ντετέκτιβ, Η παγίδα της μοτσαρέλας, Η αφρικάνικη μάσκα, Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου, Ο κλέφτης των εφημερίδων, Η εκδίκηση της σοκολάτας, Τα μυστηριώδη μπαλάκια, Τα Χριστούγεννα του Κλουζ, Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε, Μη φιλάτε τον ντετέκτιβ, Το φάντασμα του καρουσέλ, Τέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνες. Η σειρά έχει πουλήσει περισσότερα από 850.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.

 

Τέλος, με αφορομή το καλοκαίρι και τη σειρά βιβλίων του ντεντέκτιβ Κλουζ, οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν διαγωνισμό με δώρα πολλά βιβλία. Περισσότερα για τον διαγωνισμό διαβάστε εδώ.