Αρχική σελίδα Παλαιότερα Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον, Ιούνιος 2010

Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον, Ιούνιος 2010

Για άλλη μία φορά τα παιδιά αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας οργανώνει ένα Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον με θέμα «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη» που θα διεξαχθεί από 1 έως 10 Ιουνίου 2010.

Το συνέδριο οργανώνεται με την υποστήριξη της UNESCO, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE) και του γαλλο-ελβετικού Ιδρύματος FPH (Fondation Charles Léopold Mayer pour le Progrès de l’Homme) και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι χώρες του ΟΗΕ μέσω των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας, σε επίπεδο Σχολείου. Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Πόλις» είναι το συντονιστικό όργανο για την αποστολή της Ελλάδας.

Τα Σχολεία που λαμβάνουν μέρος διενεργούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με έμφαση στην ευθύνη του καθενός σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και διαμορφώνουν μια Χάρτα των Ευθυνών, μια διακήρυξη για τη δέσμευση των παιδιών να αναλάβουν την ευθύνη για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Διαβάστε τη ΧΑΡΤΑ ΕΥΘΥΝΩΝ "ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" που συνέταξαν τα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στη διεύθυνση
http://sites.google.com/site/confint2010gr/charta-euthynon-as-phrontisoume-ten-ellada

Στο Διεθνές Συνέδριο παρουσιάζεται το υλικό των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν και η Χάρτα Ευθυνών. Η Ελληνική Συμμετοχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την περίοδο που διενεργείται το Συνέδριο διεξάγονται σχολικές εξετάσεις, θα αποστείλει το υλικό της, αλλά δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Από το 2005 η Βραζιλία διοργάνωνε σε εθνικό επίπεδο το Συνέδριο με τη συμμετοχή περίπου δέκα χιλιάδων σχολείων της χώρας που διενέργησαν περιβαλλοντικά προγράμματα και η μεγάλη επιτυχία του θεσμού οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να διοργανώσει ένα αντίστοιχο Διεθνές Συνέδριο και να καλέσει όλες τις χώρες του ΟΗΕ να συμμετάσχουν μέσω των σχολείων τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον το 2010 θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (στα αγγλικά) στη διεύθυνση http://confint2010.mec.gov.br/en/index.php