«Ο Αυγερινός και η Πούλια» τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αθηνών

«Ο Αυγερινός και η Πούλια» μετά την περσινή επιτυχία το χειμώνα και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι, επιστρέφει στη βάση του, στο Θέατρο Αθηνών για τρεις Κυριακές του Οκτωβρίου.

Ο Αυγερινός και η Πούλια είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι, που υμνεί την αδελφική αγάπη που νικάει το φθόνο και το κακό. Αυτή την ιστορία, που οι ρίζες της βρίσκονται πολλά πολλά χρόνια πίσω, παρουσιάζουν ο Δημήτρης Αδάμης και οι "μαγικές σβούρες".

Η παράσταση «Ο Αυγερινός και η Πούλια» δεν είναι απλώς μια παιδική παράσταση. Είναι πραγματικά η συνάντηση της τέχνης με τον μικρό θεατή, μια ποιοτική παραγωγή που σέβεται τον αποδέκτη της. Η ιστορία του παραμυθιού μεταφέρεται με ατόφια τα παραδοσιακά της στοιχεία και τις εκφράσεις της, χωρίς ταυτόχρονα να φαντάζει κάτι παράξενο στα σύγχρονα πιτσιρίκια.

Η μουσική του Μωρίς Ραβέλ, που βασίζεται παραδοσιακά τραγούδια, ντύνει δυναμικά την παράσταση και οδηγεί τους παρευρισκόμενους πιο βαθιά στον κόσμο των συναισθημάτων. Τα σκηνικά και τα κοστούμια, χωρίς να είναι φανταχτερά και βαριά, δίνουν ακριβώς την ατμόσφαιρα του παραμυθιού και με τη φαντασία του ο μικρός, αλλά και ο  μεγάλος θεατής, μεταφέρεται στο σκηνικό και αντιλαμβάνεται όλες τις συνθήκες της ιστορίας. Η κίνηση, η θεατρικότητα, η μουσική, το ταλέντο και το ήθος των ηθοποιών, δίνουν μια μεστή παράσταση, που προσφέρει ερεθίσματα, συναισθήματα και πλούτο σε πολλά επίπεδα. Οι καταβολές από την αρχαία τραγωδία και τον χορό είναι πινελιές που γεμίζουν ακόμη πιο ουσιαστικά την παράσταση.

Όπως κάθε παιδική παράσταση, η ζωντάνια και η κίνηση των ηθοποιών και στον χώρο των θεατών, ενθουσιάζουν τα παιδιά. Μέσα στην φιλική στα παιδιά ατμόσφαιρα παράδοσης και παραμυθιού, υπάρχουν στίγματα από χιούμορ που είναι έξυπνο και ταυτόχρονα κατανοητό από τα παιδιά. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και ακόμα και ο γονιός που συνοδεύει το παιδί του, θα μαγευτεί από το οπτικοακουστικό θέαμα.

Αν το χάσατε πέρυσι το χειμώνα, μην παραλείψετε να το παρακολουθήσετε! Είναι μία παράσταση που θα μαγέψει παιδιά και γονείς!

 

Χρόνος και τόπος: Κυριακή 17, 24, 31 Οκτωβρίου 2010 στο Θέατρο Αθηνών - ώρες παραστάσεων 11.15 π.μ. & 15.00 μ.μ.
 

Τιμή εισιτηρίου: 15 €

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Σεπτεμβρίου 2010