Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ Δασκάλα = αντίπαλος, αντίζηλος ή σύμμαχος;

Δασκάλα = αντίπαλος, αντίζηλος ή σύμμαχος;

Δdaskala.jpgασκάλα ή νηπιαγωγός, δεν έχει μεγάλη σημασία, μπαίνει ξαφνικά στη ζωή του μικρού σας πρίγκιπα ή πριγκίπισσας, αλλά και τη δική σας και… την αναστατώνει! Πώς μπορεί να νιώθει η κάθε μαμά για τη δασκάλα του παιδιού της και πώς την αντιμετωπίζει; Διαβάστε παρακάτω και ίσως βρείτε τον εαυτό σας μέσα σε όσα γράφονται!

 

Η δασκάλα αντίπαλος

Μα, πώς να μη τη νιώθετε αντίπαλο, όταν θίγει το μικρό σας αγγελούδι; Σας λέει ότι είναι ατίθασο και χτυπάει τα άλλα παιδιά, ενώ εσείς είστε σίγουρη ότι το μικρό σας δεν μπορεί να πειράξει ούτε μυρμήγκι, αλλά δεν έγινε και τίποτα τέλος πάντων αν διεκδικήσει λίγο πιο έντονα κάτι! Τι φταίει το παιδί σας εάν τα άλλα κλαίνε εύκολα; Ή σας λέει ότι ο μικρός μαθητής δεν διαβάζει αρκετά και δεν του βάζει καλό  βαθμό στην ορθογραφία, ενώ εσείς ξέρετε ότι μελετάει αρκετές ώρες και πως μόνο αφού τελειώσει τον αφήνετε να δει τηλεόραση. Μα, τι περίεργα πράγματα λένε αυτές οι δασκάλες; Δεν πρέπει ως σωστή μητέρα να υπερασπιστείτε το παιδί σας απέναντι σε αυτές τις υπερβολές;!

 

Η δασκάλα αντίζηλος

Προσπαθείτε μήνες τώρα να πείσετε το πιτσιρίκι σας να βουρτσίζει τα δόντια του πριν πέσει για ύπνο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και ξαφνικά, ένα βράδι, το μικρό σας λέει «πάω να πλύνω τα δόντια μου, γιατί το είπε η δασκάλα»! Μα, πώς είναι δυνατόν! Αφήστε που το μικρό αρχίζει να εκφράζει πια τόση αγάπη για τη δασκάλα του, που αρχίζετε να νιώθετε τον θρόνο σας στην καρδιά του να τρίζει απειλητικά! Τι καλύτερο έχει, τέλος πάντων, αυτή η δασκάλα;!

 

Η δασκάλα σύμμαχος

Χμ, μήπως πρέπει μέσα σας να της δώσετε αυτή τη θέση; Ενός πολύτιμου συμμάχου στην ανατροφή του παιδιού σας; Άλλωστε, ενδιαφέρεται για το καλό του και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι της αγωγής του και των γνώσεων που πρέπει να αποκτήσει. Ίσως και το μικρό σας αγγελούδι να έχει λίγο διαφορετική συμπεριφορά μέσα σε μία ομάδα, από ό,τι στο σπίτι. Και πράγματι, τα τετράδιά του δείχνουν ότι δεν είναι και τόσο καλό στην ορθογραφία… Και δεν είναι πια τόσο τρομερό να την αγαπάει και να την ακούει τόσο πολύ, αφού αυτό θα βοηθήσει το έργο της περισσότερο, προς όφελος του παιδιού σας. Εντάξει, πάντα εσείς θα είστε η μαμά του, ο πιο αγαπημένος του άνθρωπος και η σταθερή του αξία, αλλά ο χώρος στην καρδιά του μικρού σας είναι τόσο μεγάλος, ώστε να χωρέσουν αρκετοί άνθρωποι ακόμη…

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Αυγ. 2010

Διαβάστε επίσης...