Αρχική σελίδα Παλαιότερα 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο 3 -19 Σεπτεμβρίου 2010

39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο 3 -19 Σεπτεμβρίου 2010

Υποδεχτείτε τον Σεπτέμβριο με μια οικογενειακή επίσκεψη στο 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο! Περιηγηθείτε με τα πιτσιρίκια σας ανάμεσα στα βιβλία και ενθαρρύνετε τη σχέση τους με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. 

Ανάμεσα στους 160 εκδότες και στους 50.000 τίτλους, θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα βιβλία που απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες και στο παιδικό και νεανικό βιβλίο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς επισκέπτες. Το Σάββατο 4, την Κυριακή 12 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 7-8 το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Παραμύθια για πλάσματα παράξενα, για ζώα που μιλούν με ανθρώπινη λαλιά, ιστορίες για όνειρα και επιθυμίες, για μικρούς και για μεγάλους, που έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα ή γράφτηκαν από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης και είναι ανοικτές στο κοινό.

 

Tο 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου περιλαμβάνει αρκετές ακόμα εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί από τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ, από ανέκδοτες φωτογραφίες με όψεις της Αθήνας του 1888, οι οποίες προέρχονται από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑΙ».

 

Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου είναι οι εξής:


Δευτέρα- Πέμπτη: 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Σεπτ. 2010