Αρχική σελίδα Παλαιότερα «To ταξίδι του αλχημιστή» στο Παιδικό Μουσείο

«To ταξίδι του αλχημιστή» στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2010 με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του αλχημιστή» για παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων. 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρες 11.00 - 12.30 & 13.00 – 14.30.                      

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία:

  • να εξοικειωθούν με το μουσείο και να γίνει η επίσκεψή τους μια ευχάριστη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους
  • να εφοδιαστούν με τρόπους ανεξάρτητης μάθησης και να ανακαλύψουν στοιχεία για το ρόλο και τη σημασία της αλχημείας και τη σχέση της με τις επιστήμες της χημείας και της ιατρικής
  • να ευαισθητοποιηθούν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και να τις συνδέσουν με τη σύγχρονη ιατρική
  • να εξελιχθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, έρευνα και κατανόηση των αντικειμένων του φυσικού και τεχνητού κόσμου μέσα από τον πειραματισμό με εργαλεία και υλικά και τη δημιουργία του δικού τους σκευάσματος από υλικά της φύσης.

Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2103312995, ενώ δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Σεπτ. 2010