Αρχική σελίδα Παλαιότερα Σαββατοκύριακο 2 & 3 Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο

Σαββατοκύριακο 2 & 3 Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μπορείτε να επισκεφτείτε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα, στο οποίο πραγματοποιούνται τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

Σαββατο-Κυριακή 2 & 3 Οκτωβρίου 2010

«Οι φωλιές των πουλιών» - (παιδιά 3-6 χρόνων)

Μέσα από παιχνίδια αισθήσεων, τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά της φύσης όπως φύλλα, χόρτα, ξύλα, κουκουνάρια, κλαράκια και άλλα υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο κήπο ή δάσος.  Παρατηρούν φωλιές πουλιών από τις συλλογές του μουσείου και κατασκευάζουν με φυσικά υλικά και πηλό, τη δική τους φωλιά για τα πουλιά.

«Ο κόσμος γύρω μας»  - (παιδιά 6-12 χρόνων)

Μέσα από εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να διατυπώσουν υποθέσεις και να καταγράψουν παρατηρήσεις για τον κόσμο στον οποίο ζουν. Προσεγγίζουν φυσικά φαινόμενα και με διασκεδαστικά πειράματα φτιάχνουν το δικό τους «ηφαίστειο».

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00. H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 € για κάθε παιδί 3-6 χρόνων και 10 €  για κάθε παιδί 6-12 χρόνων και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα-  και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

“Παιδικό Μουσείο-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο”, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, τηλ. 210 3312995

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Οκτωβρίου 2010