Αρχική σελίδα Παλαιότερα Πέντε νέοι κάτοικοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Πέντε νέοι κάτοικοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο πλαίσιο του προγράμματος αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών, γεννήθηκαν ένας χιμπατζής, ένα πόνυ σέτλαντ και τρία μικρά τζάγκουαρ σκορπίζοντας χαρά στους γονείς τους αλλά και στο προσωπικό του Πάρκου.

Όλα τα μωράκια χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν την φροντίδα των μητέρων τους και των φροντιστών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ο μικρός αρσενικός χιμπατζής πήρε το όνομα Τζαμίλ (Jamil) που σημαίνει όμορφος στα σουαχίλι.

Tα τρία μικρά τζάγκουαρ περνούν τις περισσότερες ώρες έξω παίζοντας και ανακαλύπτοντας τον χώρο τους.

Το πόνυ σέτλαντ είναι αρσενικό ζυγίζει οχτώ κιλά και βρίσκεται συνεχώς προσκολλημένο στη μητέρα του. Η Ρόζα, η μητέρα του, γέννησε μετά από 7 χρόνια και είναι περισσότερο ευτυχισμένη από ποτέ.

Η γέννηση του μικρού χιμπατζή και των τριών τζάγκουαρ αποτελεί καρπό της ενεργού συμμετοχής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP και  ΕSB) που  παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής.

Τα προγράμματα EEP είναι ο πιο εντατικός τύπος διαχείρισης του πληθυσμού των ειδών που φιλοξενούνται σε Ζωολογικούς κήπους της ΕΑΖΑ και περιλαμβάνει τα πιο απειλούμενα είδη, ενώ τα ESB είναι λιγότερο εντατικά.

Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η δημογραφική και γενετική ανάλυση των απειλούμενων πληθυσμών και η σωστή διαχείρισή τους.

Περισσότερα για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας εδώ.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2010