Αρχική σελίδα Παλαιότερα Πρεμιέρα παράστασης «Ένα σπίτι παραμύθια» στις 21/11

Πρεμιέρα παράστασης «Ένα σπίτι παραμύθια» στις 21/11

Στην Παιδική Σκηνή της Μουσικής Θεατρικής Σκηνής «Αθηναΐς» για 2η χρονιά η παράσταση «Ένα σπίτι παραμύθια» θα μας γεμίσει μουσική! 

Πέντε υπέροχα παραμύθια παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό με την επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα, με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων,
ακορντεόν και κρουστών, χάρτινες κούκλες και πολλή πολλή φαντασία! Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».

 

Τα παραμύθια: «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Hans Christian Andersen, «Η έξυπνη Γκρέτα» των αδερφών Γκριμμ, «Ο Τζακ κι η Φασολιά» του Joseph Jacobs, «Η συναυλία των ζώων» των αδερφών Γκριμμ και «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των πέντε  παραμυθιών.

Ο Βασίλης Βασιλάκης, παλαίμαχος ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες επί σκηνής. Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς  και ταξιδεύουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Μέσα από τις υπέροχες μουσικές  του Σταμάτη Κραουνάκη και τους μαγικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, τα παιδιά ταξιδεύουν στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών, κατανοώντας ευκολότερα  το μύθο και τα νοήματά του. 

Η δράση των παραμυθιών εξελίσσεται αυτόνομη και το ενωτικό  μεταξύ τους σημείο είναι ένας αφηγηματικός καμβάς, ο οποίος συνδέει τη ροή, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά  διαδραστικά συμμετέχουν στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών. Βάση και οδηγός του θεάματος είναι όλα να είναι εμφανή, τίποτα να μη γίνεται κρυφά από το παιδί.

 

Χώρος:

Μουσική Θεατρική Σκηνή "Αθηναΐς" - Παιδική σκηνή

Καστοριάς 34-36 τηλ. 210 3480080

Ημέρα & ώρα:

κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Εισιτήριο

Μεγάλοι 15€

Μικροί 12€

 


 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2010