Αρχική σελίδα Παλαιότερα "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" - πρεμιέρα στις 21/11

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" - πρεμιέρα στις 21/11

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς παρέα με τον Μάρτιν, τον άσπρο χήνο, θα ξεκινήσει αυτή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αθηνών.

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και καβάλα σε έναν άσπρο χήνο ακολουθώντας ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια.

 

Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς.

Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες βασισμένες σε πίνακες Σκανδιναβών ζωγράφων όπως ο CarlLarsson.

Η μουσική της παράστασης θα είναι και πάλι μοναδική. Σκανδιναβοί συνθέτες ,όπως ο Grieg ,ο Sibelious,oGade αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ουαιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών. 

Χώρος:

Θέατρο Αθήνών - Παιδική σκηνή

Βουκουρεστίου 10 τηλ. ταμείου 210 3312343

Πληροφορίες: 210 9853609

Ημέρα & ώρα:

κάθε Κυριακή στις 11:15 & 15:00

Εισιτήριο

15€

 


 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2010